Az elhülyülés forradalma felé

2012. március 04. 12:20

Drukkolnunk kéne a maffiának, hogy ne bukjon meg? Ahhoz is késő már.

2012. március 04. 12:20

„Amiért Magyarországnak lőttek, egyszerűen az, hogy az ellenzék a nemzeti szocializmussal nem akar és nem tud semmi érdemlegeset szembeállítani. A döntőnek vélt érv az, hogy az egyetlen vállaltan nemzeti szocialista párt – a Jobbik – rasszista. Csak hát nem ez az irányzat megkülönböztető jegye. Az Alaptörvény szerinti hézag kezdete (1944) előtt utoljára 1939-ben tartották választást. Ekkor – erősen a kormány javára cinkelt törvény alapján is – öt-hat nemzeti szocialista párt került be a parlamentben, az összes szavazat több mint 20 százalékával. Semmivel nem voltak rasszistábbak a kormánypártnál, és a kormányzat egy-két éven belül minden jogfosztó javaslatukat megvalósította. Ezek a tömörülések akkor a szocializmusuk miatt voltak népszerűek. Ahogy – riasztó módon – a Jobbik is. (...)

Nem, Magyarországon nincs diktatúra, félni sem kell tőle. Amitől félni lehet, az a következő: a nyolcvan éve tartó elhülyülés odáig jut, hogy demokratikusan diktálja a kormányzást. A legjobb szándékkal. Hogy ez – a minőség forradalma helyett a szellemi lepusztultság forradalma - a mostani kormányoldal és a mostani ellenzék erőinek milyen kombinációjával következik be, mellékes. Máris csak az tartja vissza a teljes hatalomátvételtől, amit nemcsak Ángyán professzor és társai, hanem józan elemzők is maffiának neveznek. A politikai életben kizárólag neki fűződnek érdekei a kapitalizmus fennmaradásához és ahhoz, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat a külvilággal. Drukkolnunk kéne a maffiának, hogy ne bukjon meg? Ahhoz is késő már.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2012. december 08. 10:42
most mi ez ez? sok a fasisztákok vagy kevés?
farkatlan kutya
2012. március 05. 01:51
Amúgy elég beteg cikk szerintem, még ha van is benne igazság :)
farkatlan kutya
2012. március 05. 01:49
"A döntőnek vélt érv az, hogy az egyetlen vállaltan nemzeti szocialista párt – a Jobbik – rasszista" Mi ez a faszság. Az igazi nácik egy sem bízik a Jobbikban. Persze Szlovákiából másképpen látszódhat. Én is írhatnék itt faszságokat Ficóról meg Bugárról azt gőzöm sincs róluk :)
cutcopy
2012. március 04. 19:10
"nyolcvan éve tartó elhülyülés" Széky természetesen (sajnos) nem számolja magát azok közé akik elhülyültek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!