Összecsendül két demagóg

2012. március 11. 09:36

Nem nehéz elképzelni Ficót, amint szorgalmasan jegyzetel: hogyan markol össze magának minden hatalmat Orbán.

2012. március 11. 09:36

„Orbánék nem használták ki a Radičová-epizódot, Ficóval szemben pedig fegyvertelenek lesznek. Egyszerűen azért, mert Fico komplexusok és aggályok nélkül posztkommunista, és az ilyeneket még mindig szívesebben látják Brüsszelben, mint azokat, akik ókonzervatív álcában posztkommunisták, és harcedzett nyugat-európai kereszténydemokratákat oktatnak ki sültbunkó módon az európai kereszténydemokrácia lényegéről.


Nem nehéz elképzelni Ficót, amint szorgalmasan jegyzetel: hogyan markol össze magának minden hatalmat Orbán, hogyan küszöböl ki módszeresen minden veszélyt, ami a független hatalmi ágak felől fenyegetné (Szlovákiában több szempontból úgyis kész a kocsi), és mi az, amit nem szabad elkövetni, ha valaki a teljhatalom birtokában nem akarja, hogy fölöslegesen bizgeréljék az országon kívülről és belülről. Avagy fordítva: mi az, amiért az embert nem szeretik, tehát az ellenkezőjével olcsón és kockázatmentesen híveket lehet szerezni (az egykulcsos adó megszüntetésével, mondjuk).

Szóval érdekes lesz elnézni, hogyan boldogul egymással a két hasonló jellemű figura. Tétje is van: ha Fico, akitől ez ügyben sok jó nem várható, nyíltan diszkriminálja a magyarokat – mert egy adott pillanatban politikailag éppen ez lehet kifizetődő –, akkor mit csinál a budapesti kormány? Akik annak a hívei, hogy »mutassunk végre erőt«, csak egyvalamit felejtenek el: nincs itt erő. Se gazdasági, se politikai, se katonai, semmilyen.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bébá
2012. március 12. 08:58
ki a fa.z ez a széky?
Szilikon Vali
2012. március 11. 23:19
A szlovákok jobban jártak Ficóval, mert bár ő is gátlástalan populista, nincs annyi vezérhangyája, nincs annyira megkattanva, mint Orbán, pl. képes időben leszállni a döglött lóról, öncélúan nem sért meg boldog-boldogtalant, nem kócerájozik, nem sallerozik, nem nyafog és picsog, mint egy ötéves gyerek, hogy "én már egy hónapja itt ülök, és csak nem jön senki, bakker", stb. stb. Szóval sokkal jobb politikus. Sajnos.
Feyszáll
2012. március 11. 14:04
Ez a Széklethy ilyen bőtermésű?
koronaszepe
2012. március 11. 13:14
"Nem tudom hogy áll a szlovák gazdaság, de, hogy a Felvidékről ide járnak vásárolni az emberek, azt igen. Szóval olyan fényesen nem mehet a szekér." Ezt gondold át még egyszer, lécci'. Ha te euróban kapod a jövedelmedet, és a szomszédban rohadt gyenge a nemzeti valuta - erős az euród - akkor lehet, hogy érdemes átkocsikázni a bevásárlás miatt, nem ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!