Sérült-e a sajtószabadság?

2012. március 22. 08:30

Cenzúra nem történt, a sajtó önszabályozásáról van szó, amit viszont a jogvédő szervezetek, mozgalmak mindig is sürgettek és szorgalmaztak.

2012. március 22. 08:30
Tüntetésszervezők
Nemtetszikarendszer

„Pesty László műsorát nem tiltották be, azzal nem is értenénk egyet. A tartalom korlátozásáról egyetlen hatóság sem döntött, a közmédia vezetése tett így. Cenzúra nem történt, a sajtó önszabályozásáról van szó, amit viszont a jogvédő szervezetek, mozgalmak mindig is sürgettek és szorgalmaztak.

Erre persze mondhatják sokan, hogy Lomnici kiretusálásáról sem döntött hatóság, vagy arról, hogy a közmédia üres utcákat mutogasson és agyonhallgassa a Milla demonstrációit.

A médiatörvény következtében az egypárti ellenőrzés alá került sajtó öncenzúráját párhuzamba állítani a mostani döntéssel hibás: az MTVA nem a hatalom retorziójától fenyegetve hozta meg döntését, hanem civil tiltakozás hatására látta be, hogy a műsor tök gáz, kirekesztő tartalmaknak nincs helye az adófizetők által fenntartott közmédiában. Nincs ez másként Európa más országainak közmédiáiban sem.    

Meggyőződésünk, hogy az MTVA döntése nem sérti a sajtó szabadságát. A dokumentumfilm elleni civil akció iskolapéldája annak, hogyan kellene fellépni a kirekesztő véleményekkel szemben: nem hatósági tiltással, hanem civil ellenállással, alulról fölfelé!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. március 26. 15:41
Az egész baloldal sérült, vállon felül.
cutcopy
2012. március 26. 15:41
"a sajtó önszabályozásáról van szó, amit viszont a jogvédő szervezetek, mozgalmak mindig is sürgettek és szorgalmaztak" Ezt tessék Cohn-Benditéknek is elmondani amikor a magyar sajtószabadság tiprásról osztják az észt..
armanyi
2012. március 26. 15:40
Az a baj, h nem ti állítjátok össze a tiltólistát? Annyi év után? Ja és látjátok, milyen idegesítő tud lenni az igazság?! Mindenki szánjon 51 percet a műsor megtekintésére és MAGA vonja le a konzekvenciákat! Please
L066H
2012. március 26. 12:17
Mert az öncenzúra, az mi a fasz, ha nem cenzúra? Az öncenzúra mindig valamilyen fenyegetésből és az attól való félelemből táplálkozik. Ezt hívjátok ti sajtószabadságnak? Igazából meg kellene köszönnöm, hogy naponta emlékeztettek rá, miért ne szavazzak soha a képmuztató, kettős mércével mérő ballib bagázsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!