A pénz beszól

2012. április 18. 08:58

Egy konferenciaszervező a válság idején sem engedhet a színvonalból, sőt: ilyenkor kell csak igazán meggyőző programot összeállítani.

2012. április 18. 08:58
Csermely Ákos
mmonline

„A pénz beszól – ez lesz a címe az idei Media Hungary konferenciának. Adódik a kérdés: kinek és mit fog beszólni?

A mottóval arra próbáltunk utalni, hogy a válság a médiapiaci szereplőknél is a végletekig kifeszítette a költségvetéseket. A korábban jól bevált üzleti modellek egyre kevésbé tűnnek életképesnek, ugyanakkor a pénzszűke miatt a vállalkozások könnyebben kötnek kompromisszumokat a gyors bevétel reményében. A tulajdonosi érdek, a profitelvárás, a munkahely megtartásának kényszere természetesen mind legitimálja ezeket a döntéseket, ám nem szabadna elfelejteni, hogy hosszabb távon ezek a kényszerű döntések saját piacainkat rombolhatják. Miközben tehát »a pénz beszól«, meg kéne próbálni egyensúlyba hozni a bevételtermelés és az értékteremtés szempontjait.

A válság azonban sokszor a rendezvények esetén is komoly költségcsökkentésre serkentette a szervezőket. Mire számíthatnak a Siófokra látogatók?

Egy konferenciaszervező a válság idején sem engedhet a színvonalból, sőt: ilyenkor kell csak igazán meggyőző programot összeállítani, hiszen a potenciális látogatók kétszer is meggondolják, hogy a zsebükbe nyúljanak-e. Az idei, immár 17. Media Hungary esetén a szakmai program minden korábbinál színesebb és átfogóbb lesz, és ebben a másfél tucatnyi külföldi előadónk is kulcsszerepet játszik. Itt lesz például Andreas Rudas, az RTL csoport kelet-európai elnökhelyettese, Gerd Leonhard médiafuturológus, Carlo Campos mobilmédia-reklámstratéga, emellett az idei évtől minden évben bemutatjuk egy-egy európai ország sajtó- és médiapiacát. Az idén Finnország lesz a Media Hungary vendége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!