Melyik magyar történelemről szokott beszélni Orbán Viktor?

2012. április 08. 10:03

Miért akarja valaki gyarmatosított rabszolgának érezni magát és lázadni, amikor egyenrangú polgárnak is érezhetné magát, és nyugodtan dolgozhatna saját és országa jövőjéért?

2012. április 08. 10:03
Hírszerző
Hírszerző
„Ha már szabadságharcos nemzetnek szeretnénk hívni magunkat, hozzá kell azt is tenni, hogy a levert és száműzött szabadságharcosok nemzete vagyunk. Történelmi hagyománya ugyanis ennek van, de amiben igazán jók vagyunk az a sérelmi politika. Az, hogy mindenféle történelmi kudarcunkért okoljunk valakit, és erre a duzzogásra építsük politikai stratégiánkat. Itt a főbb játszótársaink a Habsburgok, a franciák Trianon miatt, az oroszok, aztán az EU is. Ez utóbbi, igaz, nem sokat tett ellenünk, de a sérelmi politikához célpont is kell.

És, hogy az utolsó pillanatban a lovakat a jó irányba tudnánk állítani? Mondjuk, eszünkbe jut az első világháború, melynek végén ide-oda rángattuk a gyeplőt? Vagy tán a Trianon utáni talpra állást kéne nagyra értékelnünk? Hogy 20 év alatt képesek voltunk német segítséggel felkészülni egy újabb vesztes háborúra? Hogy azután ebben az új háborúban megint úgy sikerüljön a kormányrudat elrántanunk, hogy belezuhanjunk egy újabb történelmi feketelyukba.

Onnan úgy kerültünk ki, ahogy most vagyunk. Folyamatosan csökkenő népességgel, leleményességgel és életerővel. Olyan országként, amelyet a korábban lenézett Szlovákia már 17%-kal előz meg gazdasági teljesítményben. Ha a gyeplővel kapcsolatban valami jellemző Magyarországra, akkor épp az ellenkezője, az aktuális kocsis addig száguld a szakadék felé, míg végül belezuhan, hogy majd próbáljanak kimászni belőle a következő nemzedékek. Így tanuljuk mi a talpra állás tudományát.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. április 08. 18:28
Na végre! Eddig tétováztam, hogy melyik segget is kelljen nyalnunk , de a derék firkász megmutatta az iljicsi utat! Mindegy, csak nyaljunk. Mifaszt aggodalmaskodunk itt, Trianon, a Benes dekrétumok,és úgy általában a kollektív bűnösség ,meg a háziasítás ellen, mikor akár leszegett fejjel keresztcsontig nyalhatunk annak az EU-nak és IMF-nek, akik ha mi nem lettünk volna azok a lenézett "szabadságharcos nép", most müezzin énekelne nekik Brüsszelben. Nem valami keresztényi templomszolga, akiktől annyira védik Európát. Európa mi vagyunk. Hozzánk lehet jönni tanulni, miután ezt a maradék szar hazaéruló nemzetgyalázó, szoclib bagázst elzavartuk szívlapáttal. Hol tartana a világ , ha mi nem lettünk volna azok amik voltunk? És folytatva a gondolatot, mi a franc lenne a világ, ha ilyen senkiháziak vezetnék, mint akik itt osztják az észt, és tematizálják, relativizálják a múltat! Ok tudom. Végképp eltörölni. Ehhez értetek, semmi máshoz nem!
Feyszáll
2012. április 08. 14:15
"Melyik magyar történelemről szokott beszélni Orbán Viktor?" Nyilván nem a tiétekről, befogadottak.
Senye Péter
2012. április 08. 12:45
Persze, az önsajnálat sem egyéneknek, sem országoknak nem jó, de tisztában kell lennünk helyzetünkkel. Ha nem is rabszolgák vagyunk, de hasonlítunk a dél-amerikai ültetvényeken dolgozó peonokhoz, akiknek csak az adóssága növekszik a tulaj boltjaiban.
Talibán
2012. április 08. 11:49
Aki még nem tudta volna hová tenni ezt a féreg Hírszerzőt, most képben lehet. Mint csöppben a tenger tisztán olvasható a mentalitásuk lényege. Hazaárulók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!