Alkonyi aranybánya

2012. május 14. 07:37

Ha sokkoló lesz is a vizsgálatok eredménye, még mindig jobb szembenézni a tényekkel, mint hagyni továbbfajulni egy káros, megbotránkoztató gyakorlatot.

2012. május 14. 07:37

Arany alkony. Milyen szépen hangzik. Giccsbe hajló nyugalmat áraszt, mint egy balatoni naplemente. Most azonban a lenyugvó napsugarak által a víztükörre vert fényhidat széttörte egy viharos hír. Egy idősotthon volt dolgozói olyan vallomást tettek, amely az alkonyi fényeket aranyból fekete árnyékra változtatta. A Hír TV riporterei a helyszínen olyan beszámolókat rögzítettek, amelyek alapján állampolgári kötelességük volt ismeretlen tettesek ellen szándékos emberölés gyanújával feljelentést tenni a hatóságoknak. Nem is igazán érthető, hogy miért volt a rákospalotai, luxusszintűnek számító idősek otthonában az orvosi ellátás, beleértve a gyógyszerezést is, olyan szűkös, a személyzet pedig esetenként képzetlen. Hiszen az ott lakók mindegyike milliókat fizetett érte, hogy az otthonba kerülhessen.

Az említett idősek otthona korántsem csak a jobboldali médiának adott témát az utóbbi években. A volt dolgozók – akik közül az egyik állítólag azért mondott fel, mert már nem tudta elviselni az öregek kiszolgáltatottságát és az otthon működtetőinek cinikus, haszonra törő mentalitását – nagyon komoly vádakat soroltak fel. Ha ezeknek csak egy része igaz, már az is súlyos következményeket von maga után. Darabos étellel etetni egy öregembert, akinek csak pépeset lenne szabad ennie (s aki a volt dolgozó állítása szerint emiatt fulladt meg), kivizsgáltatás nélkül hagyni egy idős asszonyt, akinek nem múlik a köhögése, és szúr a háta, nem segíteni fel egy elesett beteget, hanem rácsukni az ajtót, ezek mind bizonyításra váró, rendkívül súlyos vádak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. május 14. 20:20
A Célpontnak nyilatkozó ápolónő és szociális nővér arról számolt be, hogy a 2000-es évek elejétől fogva sokakat segítettek szándékosan a halálba. Akkor több mint 2 év volt a várakozási idő, a főnökség részéről pedig elvárás volt, hogy minél több szoba ürüljön, hogy sok új beköltöző legyen, aki befizeti a többmilliós belépési díjat. Ahogy az egykori dolgozók fogalmaztak, „pörgetni kellett az öregeket”. A legegyszerűbb, de leghatásosabb módszer az egykori dolgozók szerint az idősek átgyógyszerezése volt. Neveket akarok hallani!
Soma
2012. május 14. 09:16
Mint mindig: Az idős emberek sem mernek kiállni önmagukért! Ők az államnak fizették a levont nyugdíjjárulékukat, mire föl merészelte az állam maffiózók kezébe adni az idős-ellátást? Gondolom, a kegyetlen, embertelen tulajok megússzák az egészet, mint minden esetben, ha valaki nagyon sokat tudott zsebre vágni bűnözői magatartással.
nick89
2012. május 14. 08:04
És még: http://www.harommajom.hu
heep
2012. május 14. 07:51
Nem tudom, hogy mi történt ebben az otthonban. De az üzleti modell olyan, hogy életszerű a bekerültek minél gyorsabb halálba segítése. Az otthonba kerüléshez x milliót be kell fizetni (általában az idősek eladott ingatlanja a fedezete ennek) és ez a nagy pánz, aztán a nyugdíj 80%-a is az otthont illeti. A helyek száma korlátozott. Tehát anyagilag az a nagy buli ha egy szobában minél gyorsabban cserélődnek az idősek. És mivel ez csak a kihalással valósítható meg, ezért nem elképzelhetetlen némi rásegítés a folyamat felgyorsítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!