Mi a baj az „ifjúkonzervatív” neokonokkal?

2012. május 24. 11:43

Mi a baj a Mandiner-rel, a Jobbklikk-kel, MosMaiorummal, Konzervatóriummal?

2012. május 24. 11:43
magyardemokrácia
Magyarországon igenis demokrácia, sajtószabadság és jogállam van

Mi a legnagyobb baj az „ifjúkonzervatív” neokonokkal? Mi a baj a Mandiner-rel, a Jobbklikk-kel, MosMaiorummal, Konzervatóriummal? Egyrészt az, hogy azt hiszik, hogy attól, hogy mindenáron vehemensen kritizálják a „sajátjaikat”, máris bőszen megveregethetik egymás és a saját vállukat, hogy ők micsoda nagyszerű szuverén gondolkodók. Pedig a kritika nem önmagáértvaló, hanem azért, hogy végül optimális megoldás szülessen. Másrészt a doktrinerség, ami egyébként nagyrészt az SZDSZ-re volt jellemző korábban. A magam részéről Orbán Viktorral értek egyet, aki 2010 elején a következőt mondta: „A józan ész ösvényéről nem érdemes letérni, a doktriner gondolkodás oda juttat bennünket, ahol most tart a világ, meg Magyarország.” Itt van például az ifjúkonzervatívok vesszőparipája, hogy legyen a kormány és a Fidesz Amerika-barátabb. Ez náluk olyannyira elvi kérdés, hogy Facebook-oldalukon kijelentik, hogy számukra a magyar mellett az amerikai zászló a legszebb. Csakhogy egy jó politikus számára az ilyen kérdések nem elvi kérdések, hanem pragmatikusak. Szerencsére. Bár nem tetszenek a fent említettek megnyilvánulásai, de a pragmatikusság jegyében kénytelen vagyok beletörődni, hogy egy nagy néppártban ennyire eltérő gondolkodásúaknak is békésen, konstruktívan együtt kell tudniuk működni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akvínói akvavit
2012. május 24. 20:33
De jó látni ezeket a hozzászólásokat. Mi volt ilyen honlapokon még 2007-ben? A Fidesz óriási többsége neokon faszt szopott. Naponta nabuccózott. Szarta le Putyint. Orbánnal az élen. Hogy a tibeti zászlót lengető Balogról ne feledkezzünk meg. (A nyálas genny a palesztin zászlót nyilván nem találta.) Magyarország lelkületében keleti. A nyugati világ hála az égnek rogyadozik. Minél előbb menjen is a Hádeszbe.
FBG
2012. május 24. 15:19
Amíg a megszólított blogok nevét sem tudja leírni, addig minek foglalkozzunk vele? (MosMaiorum --> Mos Maiorum)
medve
2012. május 24. 13:24
Én úgy vagyok ezzel, hogy szeretemj, ha a saját oldal kritizál.
Proescontra
2012. május 24. 13:14
Ezek a neokon ifjak nem akarnak vitát, csak kinyilatkoztatnak. Nem érvelnek, csak merev ideológiájukhoz és elveikhez ragaszkodnak görcsösen. Miért gondolja bárki is azt, hogy ők köpködhetnek bárkire, viszont aki őket kritizálja az népfrontos? Persze a népfrontosozó egy ízig-vérig komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!