Mufurc

2012. május 17. 07:56

Értelmetlen és meggondolatlan döntésnek tartom, hogy az MSZP nem vett részt a köztársasági elnök beiktatási ünnepségén.

2012. május 17. 07:56
Mester Ákos
168 Óra

„Tetszett, amit Áder a nyugati polgárosodásról, az új magyar kiegyezés szükségességéről mondott, és magam is úgy gondolom: »Itt az ideje, hogy mi, magyarok kiegyezzünk végre önmagunkkal, mert csak ebből születhet meg saját lelki békénk.« Ebben a végletekig megosztott országban nem hirdethet ennél fontosabb, szelídebb, jóindulatúbb, normálisabb – ha tetszik: nemzetibb – programot egy hivatalba lépő államfő.

Lehet persze azt mondani, hogy ez csak kezdő és taktikus hangütés, hogy ez a mértéktartás és kiegyensúlyozottság csupán manír, vagyis csak annyi történt, hogy Áder »beleállt a szerepbe«, mert így akarja megformálni »az emberarcú orbánizmust«, de ha így lenne is, vannak szituációk, amikor jelen kell lenni, vannak kötelező kézfogások, amelyek nem maradhatnak el. Természetesen van indokolt távollét, amely a saját politikai tábornak azt üzeni, hogy ebben a vircsaftban nem veszünk részt, ám az MSZP-nek ez a távolmaradása akaratlanul is a Fidesznek üzent: már megint a ti forgatókönyvetek szerint viselkedünk.

Csupán azt kívánom jelezni a szocialisták parlamenti frakciójának: nem elég önérzetesnek lenni, okosnak is kell látszani. Ha egyszer azt kell majd tapasztalnia a demokratikus ellenzéknek, hogy Áder kizárólag a kétharmad köztársasági elnöke, akkor bátran tiltakozhatunk, fölléphetünk ellene, vagy hátat fordíthatunk neki, de ebben a helyzetben ne tévesszük össze a bátorságot a sértődöttséggel. A végrehajtó hatalomnak azt kell tudomásul vennie, hogy civil fogalmak és kritikus újságírók felfogása szerint a köztársasági elnök sem sérthetetlen. Az ellenzéknek pedig azt kell megtanulnia végre: a sértődöttség nem politikai kategória.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. május 17. 23:29
Atyaég! Vajon mikor értettem egyet utoljára Mester Ákossal...? Talán 1989-ben...
Hajdú Sógor
2012. május 17. 16:06
Egyet lépek előre, kettőt lépek hátra. Ennek mi a valódi neve?
mferencne
2012. május 17. 12:01
Egyetértek a cikk írójáva!! Csupán egy két megjegyzést fűznék hozzá:Az ellenzék nem sértődöttségből nem vett részt a köztársasági elnök beiktatásán,ha nem nyomást akart gyakorolni! Hozzá teszem ez a részükről egy baromi nagy bunkóság volt!! Nincs még egy olyan állam, ahól ezt bármelyik párt megengedné magának!! A hab a tortán,hogy még ezek után kéréssel is előálltak!!(Ha én nem fogadom el a személyét,akkor nem megyek hozzá kuncsorogni!) Egyépként ugyan ilyen pofátlanságnak tartom az alkotmánnyal kapcsolatos hozzáállásukat,az EP-ben tanúsított magatartásukat!! Mind mind azt jelezte,hogy nem az ország az amit szem előtt tartanak,ha nem a saját önös hatalmuk.
kjkj945
2012. május 17. 09:55
És hol a Margarita?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!