Hétköznapi felesleges bosszúságok

2012. május 07. 09:32

Tényleg azt hiszik, hogy ez most az ország fő gondjainak egyike, hogy lehetetlen mértékű és nyilvánvalóan behajthatatlan bírságokat vessünk ki?

2012. május 07. 09:32
Pősze Lajos
Facebook

„Mi magyarok világelsők vagyunk abban, hogy a meglévő gondjainkat hogyan lehet mesterségesen megduplázni. Nem elég a gigászi küzdelmünk a gazdasági , pénzügyi lecsúszás ellen, a személyes  harcok a megélhetésért, kitaláltuk, hogy havonta egyszer   szinte a  fizetését adja le mindenki valamilyen szabálysértésért. Mert körülbelül erről van szó a legújabb szabálysértési rendelkezések  kapcsán. Szívesen vettem volna részt azon  az utolsó szakmai egyeztetésen ,ahol jóváhagyták ezeket a rendelkezéseket. Megkérdezte-e valaki, hogy tessék mondani mégis miből fogja kifizetne a  szerencsétlen magyar a büntetést, még ha el is követi az adott szabálysértést.

Megkérdezte-e valaki, hogy miért kell egy félhavi átlagfizetést fizetni annak, aki olyan hosszú egyenes szakaszon, ahol 2x2 sáv van és lényegében  semmi más nincsen  50 helyett 67 km/h óra sebességgel megy? Egyáltalán belegondolt valaki abba, hogy egy ilyen szakaszon indokolatlanul, mesterkélten visszafogott sebesség sokkal stresszesebbé és ezáltal a közlekedésre veszélysebbé  teszi a vezetőt, akinek ráadásul még ezért fizetetnie is kell?

Mi lehet pld. az oka annak, hogy   mostanában  Székesfehérvár egyik elkerülő, széles, 2x2 sávos egyenes útján 30km/h tábla van kitéve és persze a domboldalra elbújva mérik a gaz 45 km/h sebességgel haladókat, miközben megítélésem szerint kimondottan akadályozza az egészséges közlekedést az 50km / h alatti sebesség azon a szakaszon..

Valaki szóba hozta ott, hogy uraim, nem kéne megvizsgálni, újragondolni, hogy az átlag szabálysértési büntetéseink 3-szor akkorák, mint az átlagosan 5 -ször akkora bérrel rendelkező Európai élmezőnyben?Csak van valami oka annak, hogy ott sem magasabbak?

Tényleg azt hiszik, hogy ez most az ország fő gondjainak egyike, hogy lehetetlen mértékű és nyilvánvalóan behajthatatlan bírságokat vessünk ki ? Ballagási ajándékra is egyre többen vesznek már fel  személyi kölcsönt, csak nem arra megy ki a játék, hogy bankok járjanak  jól megint, hiszen csak személyi kölcsönből  fogja tudni kifizetni lakosság jó része a megemelt szabálysértési bírságokat, ráadásul ez a legdrágább kamatozású hitelfajta. Hol vannak azok az elemzések, hatástanulmányok, amelyekre alapultak ezek az új rendelkezések? Álljon elő valaki, ismertesse és védje meg őket ha tudja, de a lakosságot lehetetlen tartományba emelt és immár teljesen hatástalan eszköztökkel ne stresszeljék feleslegesen.

Ha netán egyesek a közlekedési morál javítását és a balesetek számát kívánták volna ezzel a csomaggal elérni akkor valószínűleg másképpen kellett volna dönteniük. Ahhoz ugyanis az utak és a gépkocsik állapotának és az ezekre hatással lévő szabályozóknak a   javítása, módosítása  sokkal célravezetőbb lett volna. Jobb lenne inkább ennyi erővel  körbeszaglászni, hogy  pld hogyan lehetett úgy autópályát építeni(M6), hogy egy szokásos tavaszi felhőszakadás miatt le kell zárni!!!!! Ennek a kivizsgálásából 5- ször annyi pénz jönne  be, mint a szabálysértési bírságok irreális megemeléséből. Németországban pld csak kivételes esetekben vagy helyeken mérnek, ahol lehet, jó kocsival hadd menjenek az emberek. Ettől  biztos nem nőhet a  balesetek száma.

Védjük is a szolgálatot, ha az szükséges és jogos. Szombat este a kereskedelmi adók tv híradója értetlenkedve tálalta azt a  szerintük sztorit, hogy egy vészvillogós rendőrautó miatt nem tudott 15 percig behajtani egy busz Budapesten egy utcába. A rendőrautó egyébként sürgős hívásra intézkedni ment a környékre. Nem is értettem, mit akartak a híradók? Mi ebben a sztori, hol itt a gond? Ha intézkedni kell, akkor intézkedni kell, lehet hogy akár utcákat kell   lezárni órákra stb.  Úgy nem lehet a rend fenntartását elvárni a rendőrségtől, hogy közben indokolatlanul piszkáljuk őket , mert pld valaki 10 percet késett buszával stb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. május 07. 11:36
"mostanában Székesfehérvár egyik elkerülő, széles, 2x2 sávos egyenes útján 30km/h tábla van kitéve" Lajos, most hogy találtál egy indokolatlan táblát az országban, nem a bírságokat kéne szidnod hanem intézkedned hogy cseréljék át..!
geraz51
2012. május 07. 10:31
T.Pősze úr!Sok témában igaza van,de mennyivel jobb lett volna nem eltévelyedni a rossz útra,hanem,független szakértőként javaslatokat tenni.Remélem észrevételei meghallgatásra találnak.
Viktus
2012. május 07. 10:24
Jogos ... ez egy ilyen ország. A NAV hasonlóképpen működik.
trespass
2012. május 07. 10:24
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha mindenki lovon járna: sztrádán - vágta, országúton - ügetés, városban - poroszkálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!