Bűn és büntetés

2012. június 26. 07:26

Csak néhány hét vagy hónap és Vizoviczki Lászlóból V. László lesz. Romolnak az esélyei, s romolnak azok esélyei is, akik az állam egyenruhájában vállaltak közösséget vele.

2012. június 26. 07:26
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„De nem a pénzről van szó, hanem az erkölcsről. A magánemberiről is, meg a közösről is. A korrupció kicsiben kezdődik, kenőpénzt adunk ismeretlen embereknek, az ismeretlenek elfogadják, mosolygunk egymásra, de kényszeredett mosolyunk csak minket árul el: amit tettünk önként, nem kényszer alatt tettük. S ha valamit nem kényszer alatt teszünk, s az rossz a köznek, az bűn.
S ha van bűn, jöjjön a büntetés.

Csak néhány hét vagy hónap és Vizoviczki Lászlóból V. László lesz. Romolnak az esélyei, s romolnak azok esélyei is, akik az állam egyenruhájában vállaltak közösséget vele. A mi esélyünk az, hogy tényleg megtisztul a rendőrség, hogy visszaáll az állampolgári bizalom, amely 2006 őszén elveszett az utcán, a téren, a Magyar Rádió udvarán. Tudom, hogy unalmas az állandó visszamutogatás, de még 2012-ben is szenvedjük Gyurcsány egyes rendőri vezetői­nek örökségét, a bizalmatlanságot.

A rendőrség, a bírói, ügyészi kar tudja: a tiszta kezekért meg kell küzdeni, a tiszta kezekért érdemes felvenni a kesztyűt, hogy ne csak a kezük, de a lelkiismeretük is tiszta legyen. Valami elkezdődött. Hogy pontosan mi, azt nem tudjuk.

Mi, egyszerű magyar állampolgárok nemcsak hisszük, de tudjuk is: ez az a harc, amit semmiképp sem szabad elveszíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fiandre
2012. június 26. 09:55
Az állampolgári bizalom addig nem fog visszaállni, amíg olyanokat hallunk, mint tegnap. Garamvölgyi kijelentette, miszerint biztos, hogy nem a rendőrök voltak árulók a legutóbbi ellenőrzésnél, így nem is indul vizsgálat. Lehet, hogy Garamvölgyi is V. László csapatát erősíti?
marko11
2012. június 26. 08:53
Az egész rendszerváltás, privatizáció bűnben fogant. A magyar "elit" a padlón (vagy inkább a béka segge alatt). Innen kellene felállni! Egyébként: jó írás, fontos írás.
Ravenlord
2012. június 26. 08:13
A korrupt rendőrség és a szervezett bűnözés összefonódása valóban nagy probléma, de szerényen szeretném felhívni a szerző figyelmét, hogy a rendőrséggel szembeni bizalomvesztés nem 2006-ban kezdődött. Sanda politikai célú csúsztatás összemosni a 2006-os zavargások alatti szégyenletes rendőri viselkedést a sokkal régebben jelenlévő korrupcióval. A megtisztulás, persze, örömteli fejlemény lenne. Hajrá rendőrség!
heep
2012. június 26. 08:06
"ez az a harc, amit semmiképp sem szabad elveszíteni." Hát elnézve a rendőrség állományát, a bírói ítéleteket, az ügyészség impotenciáját, befolyásolhatóságát ebben a harcban erősen vesztésre állunk. De mondjuk például a don Pintér vezette BM-től mit várunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!