Az RTL Klub lett az éltanuló

2012. június 27. 09:13

A faceliften átesett Csillag születik az üde és újszerű kezdet után sajnos visszakapta a televíziózás Robin Hoodjának egyébként nem hálátlan szerepét.

2012. június 27. 09:13
Rényi Ádám
Kreatív

„A faceliften átesett Csillag születik az üde és újszerű kezdet után sajnos visszakapta a televíziózás Robin Hoodjának egyébként nem hálátlan szerepét, és a tehetségkutatás helyett afféle vélt társadalmi igazságszolgáltatást végzett a telefonon szavazók aktív közreműködésével. Ezt még a függetlenségét hangsúlyozó, kétségtelenül üde színfoltot jelentő Puzsér Róbert sem tudta megakadályozni, aki a giccses produkciókra még tudott nemet mondani, ám az automatizált sztárépítő gépezet szívóerejével már nem dacolhatott. Talán még élvezte is.

A talent show-k nézettségi ívére az jellemző, hogy a feszesre szerkesztett válogatásadások után az élő műsorok jóval alacsonyabbról kezdenek, és a tét növekedésével az utolsó epizódok érik el, esetenként szárnyalják túl a castingok szintjét. A Csillag születik negyedik szériájánál azonban az élő műsorok folyamatos javulása elmaradt, az adások azért így is jóval a csatornaátlag felett teljesítettek: a széria átlagos közönségaránya a célcsoportban 37,1 százalék volt. A nem növekvő érdeklődés alighanem arra vezethető vissza, hogy a »kiscsillagok« között nem sok akadt, akinek művészete nélkül értelmetlennek tűnik eddigi életünk, de legalábbis felfedezésük fontossága nem vetekedett mondjuk Amerikáéval.

Meghatározó pillanat volt a csatorna életében a Heti Hetes búcsúja az anyacsatornától. A műsor, amelynek egyébként a jobboldali kurzus a fő profilja, az ebből a szempontból roppant kedvező körülmények ellenére már valószínűleg többet vitt, mint amennyit hozott: az utolsó adás 20 százalék alatt maradt a célcsoportban. Egy jó ideig Hajós András leszerződtetése még elégnek tűnt az új lendülethez, a végjátékban a civil humortalanok Grespik Lászlóval súlyosbított támadása azonban már vészjósló volt. A hírek szerint az RTL2-re költöző dumaparti nézőinek keménymagja akár ügyesen zsarolhatja a kábelszolgáltatókat, hogy lesznek szívesek betenni kínálatukba kedvencüket, az viszont kérdés, hogy a várhatóan szerényebb büdzséből folytatódó matolcsyzás miatt érdemes-e Bajor Imrének felutaznia Füléről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. június 29. 00:08
Ez a csatorna amit még tévedésből sem nyitok ki, Rényikém. ( csak nem a nagy Rényi Péter rokonsága?)
HToma
2012. június 27. 17:38
Facelift Jaj!
bendix
2012. június 27. 17:38
Bla, bla, bla..... Letarolni és sóval behinteni!
Az évek meg a rutin
2012. június 27. 17:38
Aki arculatváltás helyett faceliftet, tehetségkutató helyett pedig talent show-t képes kiizzadni magából, az egyéb gaztettekre is képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!