A rendszer marad!?

2012. július 24. 10:39

Ha úgy tetszik: mostani bátor (?) döntésével az Alkotmánybíróság kimondta saját (akaratlan?) cinkosságát.

2012. július 24. 10:39
Mester Ákos
168 Óra

„Az a látszat, hogy Paczolay elnök »igen« szavazatával valóban szembefordult a megosztott testület a kétharmados hatalommal, hiszen visszamenőleges hatállyal semmisítette meg a szabályozást. Csakhogy a bírák kényszernyugdíjazásáról szóló kormányzati döntést olyan késve bírálta felül az Alkotmánybíróság, hogy a törvénytelen eljárást normálisan helyrehozni gyakorlatilag lehetetlen: hiába a megsemmisített szabályozás vagy a későbbi törvénymódosítások, az elküldött bírák nagy része aligha kapja vissza állását, helyüket – nagy sietve! – már betöltötték.

Mindezekből következően – legyen ez bármilyen különös, jogállamban pedig elképzelhetetlen – az Alkotmánybíróságnak is része van abban, hogy realizálni lehet egy alkotmánysértő kormányzati elképzelést. Ha úgy tetszik: mostani bátor (?) döntésével az Alkotmánybíróság kimondta saját (akaratlan?) cinkosságát. Ráadásul az is lehetséges, hogy a miniszterelnök villámgyors ütése csak bájos előkészület volt a közszférában dolgozó idősebbek tömeges nyugdíjazására. És igen, lehetséges, hogy a kormány ezzel megtakaríthat húszmilliárd forintot, de nem spórolhatja meg azt az ellenszenvet, amelyet egy teljes nemzedék érez majd iránta, meg éreznek majd azok is, akik tapasztalni fogják, hogy e nemzedék gyors és értelmetlen kivonásával az egészségügy és az oktatás szép lassan, a szemünk előtt összecsuklik.

Hogy Balsai és társai mit tesznek egy ilyen helyzetben, érdektelen: azt teszik, amit mondanak nekik. A többiek előtt valószínűleg három út áll. 1. A most igennel szavazó hetek is hétrét görnyednek, hogy Orbán elégedett legyen velük. 2. Nyíltan szembefordulnak. 3. Lemondanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aaronboy
2012. július 24. 21:52
Mester, te rohadék! "...Összeomlik"? Valahogy már csak megleszünk a mocskos, gyökér bolsevikok nélkül.
doofebed
2012. július 24. 14:50
Mester Ákos egyszer még megbűnhődik a bűneiért.
kjkj945
2012. július 24. 13:31
Milyen rendszer!?
imres
2012. július 24. 13:22
Mester Elvtárs! Nem erre megy ki a játék. Te is tudod. Csak nem mondod ki. Mellébeszélsz, amikor az idősebbek eltávolításáról beszélsz. Tudod, a kommunista bírák, akik eddig a rendszerváltás akadályát képezték, most eltávolításra kerültek. Igazad van. Nem teljesen fair a játék. Mint ahogy 1990 tájékán sem volt teljesen korrekt. Most meg kellett lépni, ha nem akarjuk, hogy sumákolós elvtársaid egyszer visszatérjenek a hatalomba. Most a pöcsötökre léptek. Kiderülnek olyan bűnügyek, amik a rendszerváltás nagy aljasságai voltak. A most eltávolított bírák meg falaztak nektek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!