Elszámoltatás: sírás lesz a vége

2012. július 20. 15:55

Ilyen, amikor az igazságszolgáltatást politikai célokra akarják használni: se a jog nem tud érvényesülni, se az erkölcs.

2012. július 20. 15:55
Papp László Tamás
hvg.hu

Legcikibbnek és legkínosabbnak kétségtelenül a NER megélhetési elszámoltatói, fizetett és önkéntes rajongói számára bizonyul a dolog. Kétharmaddal, saját emberükkel a fővádlói székben jutottak ugyanoda, mint Keller László feles kormánnyal és az ellenséges ügyészséggel. Keller legalább hivatkozhatott volna arra, hogy azért nem sikerült, mert a Polt vezette ügyészség szabotált, de ők mire fognak? Mondjuk én speciel időben szóltam, hogy sírás lesz a vége. Zsinórban dőlnek be a nagy arccal felfújt és felhabosított, gyakran eleve láthatóan mondvacsinált ügyek. A legfájóbb Budai Gyulának nyilván a bűncselekmény hiányában megszüntetett filozófusügy, a Tátraival szembeni megalázó vereségről nem is beszélve. De Orbán Viktornak lenni is rossz lehet most: hiába foglalta el a teljes független közhatalmi szektort, rajta az Unió szeme, emiatt nem használhatja arra, amire akarja. Pedig de szép is lett volna, jó frankó kis monstreperek!

De nem engedik. Így aztán, röhejes módon a saját kinevezettjei osztogatják az ártatlansági igazolásokat a gyűlölt ellenségeknek. Nekik kell mondogatni: Nincs Gyurcsány-ügy! Ettől még a 2010 előtti nyolc évben nagyon is volt korrupció, ahogy azt sem hittük el, hogy azok, akikkel szemben Keller László 2002 után alulmaradt, mind szeplőtelen figurák. Ez csak arra volt jó, hogy erkölcsileg terhes alakok menlevelet kapjanak, hogy el lehessen mondani »a jogilag nem, legfeljebb erkölcsileg aggályos« ártalmatlanító félmondatot, amit szorosan követ »ami jogilag nincs, az nem is létezik« gondolat.

Ilyen, amikor az igazságszolgáltatást politikai célokra akarják használni: se a jog nem tud érvényesülni, se az erkölcs. Ideje lenne ebből tanulni, vagy, mondjuk, végre elkezdeni nyomozni a Margit-híd ügyében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. július 21. 15:18
Fletó járt jól Ártatlan és még a csúszó millákat sem kell visszaadnia.Ravasz egy gyerek.
Agricola
2012. július 21. 10:27
„Veszély pedig amúgy se nagyon fenyegette (Gyurcsányt), mert szerepe a telekcsere ügyében annyira áttételes, annyira nehezen megfogható,” A jogállam már csak így működik. A múlt században, az USA-ban a híres, hírhedt gengsztervezéren, Al Caponén sem talált fogást nagyon sokáig az igazságszolgáltatás. Nem voltak képesek bizonyítani sok-sok gyilkosságát sem hosszú évekig, míg végül csak adócsalást sikerült rábizonyítani és ennek alapján ítélték el. A feljelentő Schiffer András nem érti, mire büszke Gyurcsány a vádemelés elmaradása után. De miért és mire büszke PLT? Ronald Lauder és Joáv Blum2008 május 21-én egyeztettek a parlamentben a tervezett beruházásról a Gyurcsány vezette kormánydelegációval, amelynek többek között Bajnai Gordon akkori fejlesztési miniszter is tagja volt. A befektetők azt kérték, hadd jussanak ingatlancserével a sukorói ingatlanhoz, mert így elkerülhetik a pályázat esetén szükségszerűen megjelenő versenytársakat.Gyurcsány az ötletet támogatta és ennek megfelelő feladatokat szabott ki az illetékeseknek. A volt kormányfő törvényi felhatalmazás nélkül, hatáskörét túllépve hozta meg a döntést, mellyel a versenyeztetést kiiktatta és ezzel egyoldalú jogtalan előnyben részesítette a külföldi befektetőket, mutatott rá a főügyész. Gyurcsány Schiffernek ezt üzente: „”A jogállam őrzőjének szerepében tetszeleg, közben hamisan vádol. Szerencsétlen ember.” Gyurcsány viszont szerencsés ember. Ezt is megúszta, mint annakidején Al Capone a felelősségre vonást gyilkosságaiért.
Kárpát
2012. július 21. 09:29
ELSZÁMOLTATÁS??? A neoliberális kormány igazságtételhez,elszámoltatáshoz való viszonyulása is jelzi hogy semmi nem változott a kormányváltással! A gyurcsány-korszak fő bűnösei (gyurcsány, veres, kóka, draskovics, bajnai, oszkó, szekeres, gergényi és társaik) az orbán-kormány alatt is teljes biztonságban érezhetik magukat,szabadon élvezhetik a rabolt vagyon által biztosított kiváltságokat! Akárcsak a vörösiszap-katasztrófa felelősei! A 2006-os rendőrterror ügyében, már ami a felbujtók, és az elkövetők felelősségre vonását illeti semmi nem történt. Nem lehet elégszer említeni.A választások előtt három hónappal (!) a szocionistákkal együtt szavazták meg a titkosítások feloldásának szigorítását,gyakorlatilag nyíltan elismerve hogy érintettek a korrupciós és hazaáruló ügyletekben,ennek ellenére a mai napig tudják hülyíteni (már akit még mindig lehet:-) az embereket hogy szándékukban áll az elszámoltatás.
tamas222
2012. július 21. 06:28
Ha Budai teljesítménybérben dolgozna....Na ne álmodozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!