Isten óvja a Tv2-t

2012. július 03. 10:00

A Tv2 leglátványosabb bravúrja maga a létezése, egy közel 9 milliárdos éves veszteséget elszenvedő médiavállalat ugyanis 2012 nyarán nem sok perspektívát mutat.

2012. július 03. 10:00
Rényi Ádám
Kreatív

„A Megasztár nem volt jó, ennek ellenére jóval több nézőt is elért volna, ha nem száműzik fél 10-re. Ez a Barátok közt-fóbia szülte szerkesztési malőr azért is nehezen érthető, mert éppen a legutóbbi évad bizonyította be, hogy egy zenés tehetségkutató még akkor is képes helyt állni a nyolc órás sávban, ha ellenfelei a Mátyás király tér vérszomjas lakói. Sőt az X-Faktor miatt szombatról péntekre száműzött műsor 2010 őszén a presztízsveszteség ellenére rendesen elbánt a Rózsa Kávéház törzsvendégeivel. (...)

Más újdonsággal a Róna utca főműsoridőben nemigen szolgált, talán csak az NDK televíziózás hagyományait ápoló, Kasza Tibivel megelevenedő »A Szépségkirálynő« című eventműsor volt említésre méltó: annak is a csúcspontja. Egészen pontosan a csúcspont hiánya, hiszen a Miss Earth, a Miss Universe és a Miss World 2012 verseny győzteseinek nevét a műsorvezetők akkora lelkesedéssel hirdették ki, mintha a Kossuth Rádióban éjfél után, pislogó neonok fényében a hatos lottó nyerőszámait ismertették volna felvételről. Mindez 20,7 százaléknyi kocsányon lógó szemű honfitársara volt elég a 18-49 évesek körében.Valószínűleg nagyságrendekkel jobban ma már az RTL Klubon sem teljesítene. (...)

A Tv2 leglátványosabb bravúrja azonban maga a létezése. Egy közel 9 milliárdos éves veszteséget elszenvedő médiavállalat ugyanis 2012 nyarán nem sok perspektívát mutat. Hogy tart-e a ProSiebenSat.1 türelme és családi ezüstje, futja-e újabb és újabb előremenekülésekre, az rövidesen kiderül. A Voice felhívó szpotjai mindenesetre már adásban, a számla végösszege nem lesz csekély. Közben Doktor House a tengerentúlon végleg szögre akasztotta botját, a Született feleségek díszletét is bontják már a napsütötte Kaliforniában. A televíziós piac és a szakma érdeke azonban az, hogy a TV2 a kedvezőtlen körülmények ellenére megerősödjön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2012. július 04. 02:30
remélem a tulajdonos nem sokáig finanszírozza ezt a kócerájt, és rendes kapitalistaként racionális döntést hoz...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!