Véleményünk a kamatvágásról: Nyissz

2012. augusztus 29. 17:20

Olyan feszültségforrás mutatta meg magát tegnap, ami sokat árthat a magyar monetáris politika intézményének.

2012. augusztus 29. 17:20
A szerk.
NOL

„Ha következetesek, újabb 25 bázispontos kamatcsökkentésre számíthatunk. Másképpen a mostani döntés válik megmagyarázhatatlanná. De mire elég ez? Arra, amit a kormányoldal szeretne – vagyis a hitelpiac beindítása a monetáris eszközök segítségével –, ez karcsú lépték. Ahhoz egy teljes százalékpont eltüntetésére lett volna szükség.

Mégsem mertek nagyobbat vágni. Vajon miért? Talán mert a szakmai presztízs azért még számít valamit? A 25 bázispont még belefér a szakmai önéletrajzokba?

Az előzmények ismeretében nem túlzás leírni: a fordulat, amire a négy új tag kinevezésekor, 2011 tavaszán mindenki számított, bekövetkezett. A kormány nyomására a külsősök leszavazták a belsősöket. A jegybanki domesztikáció, vagyis az újonnan érkezettek idomulása a szakmai műhelyhez a jelek szerint mégsem működik mindenki esetében. Olyan feszültségforrás mutatta meg magát tegnap, ami sokat árthat a magyar monetáris politika intézményének.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolinho723
2012. augusztus 30. 09:38
Megakarta mutatni az ész,hogy ha akarja befolyásolni tudja a jegybankot is -ennyi történt.Ez a kamatvágás semmi.
elfelejtette
2012. augusztus 29. 22:50
Hát nem csodálom, hogy a szerkesztőség véleménye ez a szar. Én sem adtam volna a nevem egy ilyen hulladék íráshoz.
Autofocus
2012. augusztus 29. 20:51
Ez minden eddigi, kétségbeesett rugdalózásukon túlmutat, hogy egy 25 bázispontos kamatvágás apropóján is világvégét vizionálnak! Röviden: M.A.P.!
Peckes Galamb
2012. augusztus 29. 20:18
A Népszabadság az egyik legbecstelenebb, legaljasabb bagázs. Remélem minél előbb tönkremennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!