A nemzethez közös hősök kellenek

2012. augusztus 14. 10:11

Lehet, hogy gazdaságilag értelmetlen, sportként mesterséges, de az olimpia a nemzeti érzés kifejezésének legtisztább formája. A legtöbb ismerősömnek hatalmasat ugrik a szíve, amikor nyerünk.

2012. augusztus 14. 10:11
Babarczy Eszter
Facebook

„Lehet, hogy gazdaságilag értelmetlen, sportként mesterséges, de az Olimpia a nemzeti érzés kifejezésének legtisztább formája. A legtöbb ismerősömnek hatalmasat ugrik a szíve, amikor nyerünk. A GB-team körül teljes eufória van Nagy-Britanniában. Ez az a nemzeti összetartozás, amely cáfolja Carl Schmitt tézisét, miszerint a nemzethez ellenség kell. A nemzethez közös hősök kellenek. Pillanatnyilag a sportolóink a hőseink (és persze az edzőik).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2012. augusztus 14. 12:59
Mit is löhetne tenni ezekkel a nagy múltú nemesi családok matrilineárisan ZSIDÓ gyermekeivel??! Lássad: http://jurisprudentiahungariae.blogspot.hu/2011/09/esterhazy-peter-undorral-vegyes.html Főleg, ha már nem olyan NYALNIVALÓAN HANVAS kis bölcsészlyányok, mint B.E. vagy T.K. voltak! Babarczynak nemes kuruc főtiszti/tábornoki ősei voltanak...
durrbele
2012. augusztus 14. 12:58
Oszt a zsidók hogy szerepeltek az Olimpián? szeretnék olvasni a sikereikről. Ahol nem fegyverrel lehet győzni ott ciki a 127 hely!Erről papoljatok.Utál a világ és nem engedtek győzni? Vagy terel az Esztike nehogy szóba kerüljön fajtársainak sikertelen leszerepelése.
citizen queen
2012. augusztus 14. 12:00
És még egyszer: nagyon szomorúnak tartom, egyben mindent elárul az itthoni mérgezett közéletről, hogy amíg a Wall Street Journal-ban megemlékeznek a magyar sportolók sikereiről, addig a hazai bal-lib firkászok hada fanyalog és fikázza az olimpiai sikerünket.
citizen queen
2012. augusztus 14. 11:55
"az Olimpia a nemzeti érzés kifejezésének legtisztább formája." Ezért kapnak rángógörcsöt az olimpiai magyar sikerektől azok, akik úgy irtóznak a nemzeti érzéstől, nemzeti összetartozástól, mint ördög a tömjénfüsttől. Ezért habzik az aczélok, tótawék, sztojcsevek szája. Azok a szerencsétlen lelki nyomoroncok, akik számára a nemzeti érzés nem egyéb, mint avítt ócskaság, frusztrációból, kisebbrendűségi érzésből fakadó primitív ösztön - by Carlos -, azok egyszerűen nem képesek átélni, átérezni azt a tiszta örömöt, amit a Himnusz felcsendülésekor éreznek a normális emberek. Valahol sajnálom őket, bár rettenetes arroganciájuk és intoleranciájuk okán nem érdemelnek sajnálatot sem. Ez ismét egy korrekt írás volt Babarczytól, gratula érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!