Esküdni a koronára

2012. augusztus 16. 17:40

Nehezen követhető, hogy az elmúlt években hány képviselőt zártak ki, vagy távozott saját elhatározásból a Jobbik soraiból.

2012. augusztus 16. 17:40
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

Nehezen követhető, hogy az elmúlt években hány képviselőt zártak ki, vagy távozott saját elhatározásból a Jobbik soraiból; de hogy hányan is adták vissza mandátumokat, azt mi is könnyen megszámlálhatjuk. De bárhogy lapozgatunk is vissza, erőltetjük a szemünket a régi híreket olvasgatva, nem találunk egyetlen esetet sem. Szegedi Csanád (Európai Parlament), Pősze Lajos, Endrésik Zsolt (Országgyűlés), és vagy tucatnyi önkormányzati képviselő. De mikor válik valaki »alkalmatlanná«? Sokan úgy vélekednek, hogy nem az elnökség véleményének követésére, hanem egy feladatra esküdtek fel. De ha ez vita tárgya, ráadásul egy párt belügye, akkor mi végett az egész szertartás?

Olcsó és csalárd színjáték csupán?

Lehet azt állítani, hogy a kivált, kizárt emberek esküszegő árulók, így nem kár értük. Lehet olyat mondani, hogy a Jobbik megtisztult, ami jól illik egy protestpárt karakterébe. De minden kínos tett mögött az ármánykodó titkosszolgálatot sejteni – régi, hamis beidegződés a paranoiássá vált politikai oldalon. Ráadásul érvelésnek is hibás, mert ha a titkosszolgálat meg tud vásárolni embereket, ha egy »beépített ügynök« képes zsarolni jobbikos képviselőket, akkor azok a személyek megvehetők és megzsarolhatók valami immorális vagy törvénytelen cselekedet miatt. És akkor kár volt őket egykor esketni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. augusztus 16. 20:03
"minden kínos tett mögött az ármánykodó titkosszolgálatot sejteni – régi, hamis beidegződés a paranoiássá vált politikai oldalon." Fenét. Jól bevált, aljas komcsi trükk. A komcsik maguknak gyártottak mindig mártirokat, aztán az ő farvizükön mindig visszaevickéltek a hatalomba. Csurka pontosan leirta, miról van szó: nem elég balról támadni a konzervativ kormányt: jobbról sokkal hatékonyabb. Ráadásul two in one: lejáratni az örök magyar értékeket. Ki van ez találva. http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2526:lefele-menekuelni&catid=41:hirek&Itemid=63
tarackos
2012. augusztus 16. 19:26
"De minden kínos tett mögött az ármánykodó titkosszolgálatot sejteni – régi, hamis beidegződés a paranoiássá vált politikai oldalon." De minden kínos tett mögött az ármánykodó globballibet sejteni nem régi, hamis beidegződés a paranoiássá vált politikai oldalon? Erről miért nem írsz Ervin, nem ezért fizetnek? Egyébként jogos!
Bisque Béla
2012. augusztus 16. 19:00
Szegény Szent Korona!
Arrow's
2012. augusztus 16. 18:37
Jobbikosok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!