A találékony

2012. augusztus 03. 07:28

Idővel még előállhat az a helyzet is, hogy az unortodox politika elfogadottá válik, és annak kidolgozójára nem ujjal mutogatnak, hanem elismerik jó értelemben vett találékonyságát.

2012. augusztus 03. 07:28
Nagy Vajda Zsuzsa
MNO

„A magyar kormány úttörő módon felismerte, hogy új szemléletre van szükség, és le kell bontani azokat a korlátokat, amelyek az ésszerű megoldásokat gátolják. Sőt mi több, a hazai kabinet – amely sok esetben a sürgősség miatt elhamarkodottan vezette be az unortodox intézkedéseket – mára már eljutott odáig, hogy gesztusokat tesz a sértett körnek, partnerségben gondolkodik a multinacionális cégekkel, illetve javítja a hazai vállalkozók működési környezetét. Vagyis a tűzoltás után már az újjáépítés akciótervének vázlatait is letette az asztalra. Egy nagy veszély azonban fenyegeti abban, hogy a terv sikeres legyen. És ez a kockázat nem kívülről származhat, a sok külföldi kritikát ugyanis higgadtsággal és összetartással ki lehet védeni, el lehet érni, hogy olyan kompromisszumok szülessenek, amelyeket egyik fél sem érez méltánytalannak. Minden eddigi erőfeszítés akkor válhat fölöslegessé, ha az elmúlt húsz évet nem sikerül lezárni. Azt a korszakot, amikor az állami vagyont megcsapolók, ügyeskedők, feketén dolgozók, kenőpénzt használók és másokat kijátszók érvényesülnek.

A lehetőség adott. A nagy ellenállás, illetve újabban más országok példája – van, ahonnan még csak diszkrét vállveregetés és érdeklődés tapasztalható, máshol pedig konkrét bejelentéseket látunk – azt mutatja, hogy fontos dolgok történnek. Robert Fico szlovák kormányfő programját részletesen megismerve és más országok szorult gazdasági helyzetét, két számjegyű költségvetési hiányát látva pedig idővel még előállhat az a helyzet is, hogy az unortodox politika elfogadottá válik, és annak kidolgozójára nem ujjal mutogatnak, hanem elismerik jó értelemben vett találékonyságát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. augusztus 03. 10:03
Sajnos a békucinak is sokáig kellett taposni,míg ki tudott mászni a tejes csuporból:((((
zolinho723
2012. augusztus 03. 09:53
Az a helyzet,hogy hívhatjuk ezt bárminek ha szar az egész.
Omega2010
2012. augusztus 03. 09:18
"Így értelmetlen vele foglalkozni." Julis, azért értelmetlen, mert a számok (GDP) még véletlenül sem igazolják az unortodox g.politikát? Most minek kell mindennap lejáratnod magad? Ezt láttad már? Ilyen fa.sza az unortodoxia. "Prága dübörög, Budapest lefagyott 2012. augusztus 3. http://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/praga_duborog_budapest_lefagyott.170998.html
ördöngös pepecselés
2012. augusztus 03. 08:39
bizony bizony alakul ez már csak hónapok kérdése és a legnagyobb pofájú ortodoxok lesznek a legelkötelezettebb unortodoxok kiváncsi vagyok a szociknál ki fog robbantani. Oszkóra tippelek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!