Álnokság - Gyalázat

2012. augusztus 15. 21:01

A műsor egyik főmuftija diszkréten tudtomra adta, hogy amennyiben az állami intézmény egy jelentősebb összeggel támogatná őt (őket?), úgy rendszeresen teret adnának nekem, s arról beszélhetnék, amiről csak akarok.

2012. augusztus 15. 21:01
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Kapcsolat.hu

„Visszatekintve immár több éve, hogy a felkelő nap igézetét hordozó reggeli televíziós műsor egyik főmuftija diszkréten tudtomra adta, hogy amennyiben az általam (akkor) befolyásolt állami intézmény egy jelentősebb összeggel támogatná őt (őket?), úgy rendszeresen teret adnának nekem, s arról beszélhetnék, amiről csak akarok, sőt, azt kérdeznének, amit csak akarok. Nem éltem a lehetőséggel.

Mások inkább. Így aztán jobbára csak akkor jutottam képernyőre, ha valami megkerülhetetlen mondattal kiverekedtem magamnak ezt a lehetőséget. Így csúsztam bele a vörös megmondó-ember státuszába, annak minden kifacsarható következményével együtt. Nem bánom, pontosabban belenyugszom, hogy az én politikai életemben számomra ezt dobta a gép. Ettől még nem változik az, hogy a sajtó, a média nem csupán leteperhető, hanem sokszor egyenesen a zsurnaliszták egyes vezérei kérik, követelik ki a pórázt.

Ugyanitt fogant egy másik fontos tapasztalatom, amikor éppenséggel semmilyen fizetőképes intézményt nem befolyásoltam, ámde érdekes módon felfedtem az egyik magyar (?) nagyvállalat állami elszámolási kapcsolatait, hogy tehát többet szed ki a közkasszákból, mint amennyit oda befizet..., nos, a műsor kérdezője, aki főállásban nem mellesleg egy nyomtatott újság vezető munkatársa volt, az adott produkció után igen megveregette a vállamat, hogy ez aztán a hűha! Javasoltam, folytassuk a témát a lapjában! A kifehéredő arcban elhelyezkedő száj elképedve adta tudtomra: csak nem képzelem, hogy veszélyeztetné a szóban forgó céggel való reklámszerződését? Aha, gondoltam magamban, így kell mások számlájára viháncolni a sajtószabadság oltárán. (...)

Mondhatni, hogy túlzok, szerintem pedig nem. Ám ha ezt az írásomat a Népszava közli, akkor megemelem előtte a kalapom. Amennyiben ez a gesztus esetleg kevés lenne, akkor cserébe még azt tudom felajánlani neki, hogy csinálok a javára egy kis reklámot. 

Például így: »Magyar Polgár! Ha azt akarod, hogy a Népszava úgy táncoljon, ahogy Te fütyülsz, akkor ne hagyd ezt másokra! Fizesd meg Te! Fizess elő a Népszavára!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomtyi
2012. augusztus 19. 13:57
"Előszőr is, A fidesz Bokros hagyatékát tékozolta el. Szétverte, fölhígította a vállakozói társadalmat. Ráuszította a bankokat a lakosságra 1999-ben. Attól kezdve aljaskodhattak a bankok, és milyen véletlen, hirtelen az európai nagy bankok többsége meg is jelent.">Te egyszerűen hülye vagy! Erste Bank: A magyarországi Erste Bank jogelődjét, a Mezőbankot 1986 decemberében 1400 mezőgazdasági szövetkezet alapította fejlesztési pénzintézetként. A társaság 1989. január 1-jétől kereskedelmi bankként működött. Privatizációja következtében 1997. november 12-én az osztrák Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG szerezte meg a bank részvényeinek 83,6%-át. CIB Bank: 1979. Raiffeisen Bank: 1988 vagy 89 Creditanstalt: 1989 Citibank: 1985 Most a többit nem nézem. De látható, hogy ekkro tipikusan valóban a Fidesz volt hatalmon. "A fidesz a Bokros által sínre tett gazdasági fejlődést nem tudta szétverni, nem kellett adóságot visszafizetnie, mégis adósághegyet hagyott hátra, kormányzási ideje végén kötött szerződések formájában." Kontra Medgyessy Péter: "Köszönöm, hogy ilyen jó állapotban adta át az országot." A bankok magyarokra szabadítása emlékeim szerint a forinthitel ellehetetlenítésével kezdődött. Az általad jelen hsz-ben emlegetett Bokros Lajos: http://m.mno.hu/belfold/bokrosek-nekimentek-a-bukott-szocialistaknak-1067844 "Hudecz András közgazdász, az MNB volt munkatársa, aki jelenleg Bokros asszisztense, hozzátette, hogy hazánkban 2004-től radikálisan megugrott a devizahitelek aránya, ami amiatt is történt, hogy minden feltétel adott volt hozzá. Szólt arról is, hogy semmilyen szabályozói tevékenység nem volt Magyarországon 2008 előtt, a folyamatot „meg sem próbálták megállítani”." 2004-től Érted??? Fletó akkor került puccsal hatalomra. Érted???
tomtyi
2012. augusztus 19. 13:27
http://www.penzugykutato.hu/files/imce/elorejelzes_2009/hu/13_600.jpg A Pénzügykutató Rt.-t remélem nem vádolod jobbos elhajlással?
tomtyi
2012. augusztus 19. 13:20
"Milyen szar, hogy Bajnai megmentette az országot a csődtől, és az ipar termelését a legrázósabb válságos időben 1,2%-os fejlődésnek indította." WTF??? Az a baj, hogy folyamatosan ideböffented a hülyeségeidet. Ezzel szemben a tények: http://www.afsz.hu/resource.aspx?ResourceID=stat_merop_prognozis_2012_gvi 23. oldal: "2009 folyamán december kivételével minden hónapban csökkenést mutatott az ipari kibocsátás a 2008 azonos havi értékekhez képest, és éves szinten igen jelentős, 17,8 százalékos visszaesést tapasztaltunk. 2010-ben minden hónapban emelkedett a termelés volumene az előző évi alacsony bázishoz képest, a növekedés éves szinten 10,6 százalékos ütemet ért el. 2011 első öt hónapjában az ipar tartotta a 10 százalék körüli átlagos gyorsulási ütemet, de júniusban enyhe, 1,4 százalékos visszaesés következett be, majd a következő hónapokban viszonylag alacsony, 5 százalék alatti emelkedést tapasztaltunk (lásd a 2.1.5. ábrát). Az ipari termelés a 2011 januárjától szeptemberig tartó időszak egészében 6,2 százalékkal magasabb volt, mint 2010 azonos időszakában. Az ipari termelés motorja változatlanul az exportorientált vállalatok teljesítménye volt, az ipari export az év első kilenc hónapjában 9,1, szeptemberben 4,1 százalékkal emelkedett 2010 azonos időszakához viszonyítva. Szeptemberben az exportértékesítés közel felét a feldolgozóipar két alága adta: a feldolgozóipar több mint egynegyedét képviselő járműgyártás kivitele 7,4 százalékkal bővült. Ezzel szemben a másik meghatározó alág, a feldolgozóipar exportjának közel egynegyedét kitevő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának exportvolumene 2,4 százalékkal mérséklődött. (Idén ez már a hatodik hónap, amikor az utóbbi alág exportértékesítésében csökkenést tapasztaltunk.)" Magyarul(? :)latin-német): totálisan blőd baromságokat állítasz. Vagy tévedsz, vagy HAZUDSZ! Melyik?
tomtyi
2012. augusztus 19. 13:09
Szóval te gyűjtötted? Te egy zseni vagy! Vagy mindenhol ott vagy egyszerre. "Akkor meg miért hazudsz?">??? :) Függetlenek? Kik is azok a híres függetlenek? Olyanok, mint a bociszemű független kormánya? Az MSZP tagokon kívüliek: Balázs Péter - Emellett 2000 és 2002 között a Magyar Szocialista Párt integrációs és külpolitikai kabinetjét vezette. Draskovics Tibor - azt hiszem, nem kell részletezni. Forgács Imre - 1989-1990 között osztályvezető volt az MSZP Országos Elnökségén, 1994-1996 között a Miniszterelnöki Tanácsadó Testület titkára, a Miniszterelnöki Kabinetirodán kormányfőtanácsadó, a modernizációs programot kidolgozó titkárság vezetője volt. Székely Tamás - 2002-2003-ban miniszteri biztos (3 helyen is), 2007-ben miniszteri megbízott, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kisebbségi kormányában egészségügyi miniszter. Hát, én úgy látom, a te véleményalkotásod is legalább annyira független és szakértő, amennyire az általad istenített bociszemű kormánya. "mert hogy ideje lenne pártmankók nélkül a saját lábadra (önálló szellemiséged) állj">Emlékszel, oviban ezt még így mondtuk: "Aki mondja másra, az mondja magára!" Avagy felnőttesebb formában: "mindenki magából indul ki", vagy "akinek kalapács van a kezében, az mindenhol szöget lát", avagy "más szemében a szálkát is, saját szemében a gerendát sem...". Tovább is van, mondjam még? Az elmúlt 23 év? Ebből mondjuk vegyük le az első négyet, mert az egy erős sokkos állapot volt. Vagy ne is vegyük, maradjon mind. Akkor is a 23 évből 10 volt nem kommer irányítás alatt. De tudod: visszalépek egy lépéssel. Az alapvető probléma világszinten az brutálisan elszabadult liberálisnak hazudott gazdaságpolitika. Minden ennek a következménye. A hazai támogatói pedig a ballibbant (mármint azok, akik '89 óta baloldalinak és liberálisnak hazudják magukat) oldal. Sajna, az ámokfutásuk olyan jól sikerül, hogy a hazai termelés gyakorlatilag a nullával egyenlő. A többi csak kamu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!