A sajnálat már nem elég

2012. szeptember 17. 08:35

Arculcsapásként éltem meg a történteket. Szomorú, hogy több, döntési pozícióban lévő képviselő így vélekedik a témáról és magukról a nőkről. Interjú.

2012. szeptember 17. 08:35
Halász Pálma
Metropol

Mit gondol, az ilyen ügyekben eljáró szervek nem elég hatékonyak?

– Ha egy családon belül több erőszakos cselekedet történik, a gyámhatóság kiemeli a gyermeket a famíliából, vagy az anya a gyermekeivel menekülhet – ha jó szerencséje van – egy anyaotthonba. Ám tegyük hozzá, hogy itt is csak legfeljebb néhány hetet maradhat. Na, de mi lesz utána? Bujkálniuk kell, mert a zaklató bárhol utolérheti őket, és a bosszútól a hatóságok sem tudják megvédeni. Ameddig emberek – például a gyámhatóság munkatársai vagy a válóperes ügyvédek – abból élnek, hogy az áldozatoknak egy leheletnyit segítenek, de nem tesznek meg mindent az érdekükben, addig ez a helyzet nem fog változni. Ez egy ipar, amelynek nem érdeke a törvényjavaslat elfogadása. (...)

Mit érzett a kezdeményezés parlamenti vitáján elhangzott »eszmecserék« közben?


– Arculcsapásként éltem meg a történteket. Szomorú, hogy több, döntési pozícióban lévő képviselő így vélekedik a témáról és magukról a nőkről. Ráadásul Varga István fideszes képviselő jogi végzettséggel is rendelkezik.

Mi lesz, ha a mai napon a parlament mégsem mond igent a kezdeményezésére?


– Adjuk meg az esélyét annak, hogy a társadalom nyomására a honatyák és honanyák mégis igent mondanak a javaslatra. Igaz, csodákra nem számítunk.
Ez egy alulról jövő, civil kezdeményezés, amelyért a parlamenten kívülről ennyit tudtunk tenni. Ha elutasítják a javaslatunkat, kérni fogjuk, hogy állítsanak fel egy bizottságot, amely külön ezzel a témával foglalkozik, illetve mivel nagy figyelmet kaptunk külföldről is, nem zárjuk ki, hogy az Európai Bizottságtól kérünk segítséget. Most az a lényeg, hogy higgyünk abban, ma megszavazzák a népi kezdeményezést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 17. 20:54
"Szomorú, hogy több, döntési pozícióban lévő képviselő így vélekedik a témáról és magukról a nőkről. Interjú. " Szomorú, hogy ma már a nők személye nem vált ki tiszteletet a férfiakból. Sokan és nagyon sokat vtettek és tesznek ezért. Ivari alapon embert nem lehet tisztelni. A nők életvitele, magatartása, viselkedése, tisztességük állapota gyakran vált ki keserű felismerést a férfiakból. Miközben a hölgyek döntő többsége még őrzi a hagyományos magyar nő- és anyaszerep örökségét, elég sok a riszató eset és jelenség. A média pedig ezt erősíti fel, nem a jót. Nagyon sokan a Mónika műsorban tanulják a konfliktuskezelés módozatait. Mert ez orrba-szájba ránk zúdul, ugyanakkor egy alantas réteg most is az erkölcs- és hitoktatás ellen hablatyol.
atila68
2012. szeptember 17. 12:17
Nem hittem volna, hogy a Jobbik is ráugrik a témára. Halász Pálma megélhetési feminista.
narmer
2012. szeptember 17. 11:19
Meglesz a törvény, drágán és hatékonység nélkül, erre boldogan fúrózod máris a kormányt.
holnaPinap
2012. szeptember 17. 10:39
http://atv.hu/cikk/video-20120914_halasz_palma olga szépen szítja a parazsat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!