Közbeszerzés a közmédiában: Simicska már csak önmagával versenyez?

2012. szeptember 04. 12:55

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetésének sikerült minden idők talán legröhejesebb közbeszerzési eljárását lefolytatnia.

2012. szeptember 04. 12:55
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
LMP

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetésének sikerült minden idők talán legröhejesebb közbeszerzési eljárását lefolytatnia. A közterületi reklámkampány lebonyolítása érdekében folytatott zárt eljárásban ugyanis csupán két, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vehetett részt.

A feltehetően nem éppen öldöklő küzdelemben végül a Publimont Kft. lett a befutó. A cég ezzel újabb állami megbízáshoz jutott, miközben a közterületi reklámpiac mély válságban van. Az állami megrendelések 90 százalékát besöprő Simicska érdekeltségek a fénykorukat élik. Így tudott a kormányváltás előtt még veszteséges Publimont Kft. tavaly több mint 1 milliárd osztalékot kifizetni a tulajdonosoknak – Simicska Lajosnak és Nyerges Zsoltnak, a Fidesz két rettegett gazdasági háttéremberének. Valószínűleg főként a Fidesz-közeli cégek hízlalásért kapott tavaly 9 milliós jutalmat Böröcz István, az MTVA vezetője.

Az LMP már számtalanszor szóvá tette, hogy az MTVA gazdálkodása teljes mértékben átláthatatlan, pedig igencsak csillagászati összegeket, idén 77 milliárd forintot költ rá az állam. Az LMP felszólítja a közmédia vezetését, hogy ha már folyamatosan hirdet a közterületeken, akkor ne kisebb összegű zárt pályázatokon, hanem egységes, nyílt közbeszerzésen válassza ki plakátcégeket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2012. szeptember 06. 22:39
Mi a gond? A "röhej" szó j-vel írandó, nem ly-nal.
zolinho723
2012. szeptember 05. 14:36
Hát igazán jól sikerültek a pozitív reakciók.Szinte szokásosak.
cutcopy
2012. szeptember 05. 14:20
"az MTVA gazdálkodása teljes mértékben átláthatatlan" Ehhez képest eléggé tájékozott a képviselő úr.. Ugyanaz az ellentmondás mint két éve a szólásszabadságot temetniük tévében, rádióban, sajtóban vagy épp a soros milla tüntetésen..
Antigoné
2012. szeptember 05. 14:20
Most az egyszer igaza van. (Amúgy nem csípem, mert túl nagy azarca )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!