Stohl András alig bírta ki ép ésszel

2012. szeptember 27. 09:45

Szerintem nagyon mély könyvet írtunk, de András azt mondta nekem, biztos benne: ha még mélyebbre megyünk, talán beleőrül. Interjú.

2012. szeptember 27. 09:45
Szalai Vivien
Hír24

Talán ez a könyv még jobban sikerült, mint az előző. Egy pillanatra sem próbálja megszerettetni a börtönre ítélt színészt. Közben rengeteg mindent megmutat emberekről, sorsokról, a börtönről, amiről sokan azt hiszik, hogy bármilyen módon képes megjavítani az embert. Stohl számára mi volt a mélypont?

Az első mélypont az volt András számára, amikor rádöbbent, hogy ha tetszik neki, ha nem, ő is csak egy börtönviselt ember lett. Mindez akkor történt, amikor éppen bent rendezett egy darabot, és az előadás alatt hátulról világosította a színpadot. Előtte minden sorban szürke egyenruhás alakok, kopasz fejek, elálló fülek. Ő pedig ott állt a lámpa mellett és átfutott rajta, hogy egy kívülálló számára ő is csak egy ilyen tömegbe olvadó, kopasz, elálló fülű figura, nem több. A másik mélypont az volt, amikor ráeszmélt, mit tett a gyerekeivel azáltal, hogy börtönbe került. Alig bírta ki ép ésszel, amikor meghalt egy - homoszexuális - fegyőr a többiek egyszerűen átléptek rajta… Szerintem nagyon mély könyvet írtunk, de András azt mondta nekem, biztos benne: ha még mélyebbre megyünk, talán beleőrül.

Mi igaz abból, hogy András több, igen fontos részt letiltott az interjúból?


Való igaz, hogy ennél a könyvnél jóval többet egyeztettünk, fogalmaztunk át Andrással, mint az előzőnél. De ez abból is adódik, hogy ezúttal az előzőnél is nagyobb fába vágtuk a fejszénket, hiszen a »Magyar Börtönpoklot« mutattuk be annak minden fájdalmával, mocskával és kilátástalanságával együtt. Nagy csatákat vívtunk; van a könyvben olyan rész, amihez mindenképp ragaszkodtam, és volt két interjú, amit valóban cenzúrázott.

Mi az a rész, amit nem engedtél kihúzni?


A magyar börtönben történő szexuális visszaélések krónikáját.

De miért lett volna ez kínos Andrásnak? Csak nem történt vele valami?


Lehet, hogy olyanok is történtek vele amik csak a sorok között olvashatók ki… András életét az elmúlt hónapokban sorozatos botrányok övezték. Amióta kijött a börtönből, tudatosan háttérbe vonul kerüli a felhajtást. Ő már a munkája, szakmai sikerei okán szeretne szerepelni. Ez a könyv az utolsó nagy vallomása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. november 15. 15:17
hívjátok ballard-ot a büdös zokni a kerti tóban landolt , és nagyon mélyre merült ..nehéz lesz felhozni
ciseaux
2012. szeptember 28. 23:14
ps: Ja! Az RTL meg a Tel Aviv TV új csatornákat nyit, az u. m. igényesebb nézőknek...Bazzmeg! Vannak még akik a jelelegieknél is igényesebbek? Ez már a vég! Követelem, hogy a választási regisztrációnál válaszolni legyen köteles mindenki, honnan hallott a regisztrációról, mért ment oda...legalább tud még olvasni?
ciseaux
2012. szeptember 28. 23:10
Tudom nem divat, se sztár-bulvárosdi, de a minap Szentmihályi Szabó volt az ECHO-TV-n, és szívesen szájoncsókolnám az öreget, mert egyszerűen időtlenül okos...Szóval. Valami VIVIEN, írt egy könyvet a STOHL-lal...OK. Most állt meg bennem az ütő! Nem azért, mert ezek a szarok tudnak még írni is, ha nem, mert a 9.8 millió magyar között van még "olvasó", aki ezt a semmit dedikáltatja is...We're all fucked! We"re all fucked and screwed to death! Ez az egyetlen, ami ezekután még eszembe jut!? Aki ezt a hozzászólást el tudja olvasni, dedikálás nélkül, még van reménye a...
Claypool
2012. szeptember 28. 23:03
Ha Vivikében én is mélyebbre mehetnék,valószínűleg én is megőrülnék! XDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!