Családbarát közmédia

2012. október 05. 12:13

Ha a délelőtt otthon lévők zöme kismama vagy idős ember, az sem jelentheti azt, hogy csak a pelenkázásról és a nyugdíjról lehet beszélgetni. Interjú.

2012. október 05. 12:13
Dióssy Klári
Onleány Társasblog

A Család-barát csapata, ha jól láttam, zömében hölgyekből áll. Ez valami belső munkamegosztás: a nők viszik a családias műsorok szerkesztését és vezetését, az urak pedig a politikai témájúakét?

 

Nem igazán. A nálunk dolgozók valóban inkább hölgyek, ők zömében dunások voltak, öt éve viszik a műsort. De például az aktuálpolitikai Ma Reggelben is a szerkesztők zöme nő. Talán picit elnőiesedtünk. Szerintem az a szerencsés, ha kiegyensúlyozott a nemek aránya.

Tényleg, a Család-barát mennyire szól a férfi nézőkhöz is?

Ha abból indulunk ki, hogy a délelőtt otthon lévők zöme kismama vagy idős ember, az sem jelentheti azt, hogy csak a pelenkázásról és a nyugdíjról lehet beszélgetni. Sőt! Nagyon fontosnak tartom, hogy épp a más irányokba való nyitásban kell segíteni, hiszen minden érdekli őket. Azért, mert valaki egy meghatározott, otthonhoz kötöttebb élethelyzetben van, nem jelenti azt, hogy beszűkülne az érdeklődési köre. A témáinkat is igyekszünk ennek tudatában  változatosan kialakítani, mindig sorsokhoz kötni, hogy minden érthető és befogadható legyen. És persze próbálunk a férfiakhoz is szólni.

Mi a receptje a Család-barátnak, hogy áll össze egy műsor?

Nincsenek merev szerkesztési elvek. Ami alapvető, hogy mindig legyen egy szakértő vendég, és fontos az interaktivitás, hogy tudjanak a nézők kérdezni, ügyes-bajos dolgaikban valódi segítséget kaphassanak. Az új Család-barát nagyon sok felhívással él majd, lesz például receptverseny, amely megmozgatja az embereket, keressük a hétköznapok hőseit. De lesznek új rovatok is, mint például a Léleklencse: ez a lelkünkkel, a bensőnkkel foglalkozik. Aztán nálunk újra van tévétorna, egy család három gyerkőccel mozgatja át a nézőket, és persze mindig főzünk is, ez hozzátartozik...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Borbála
2012. október 05. 21:15
Nagyon kedves nő.
Yuing
2012. október 05. 18:28
Miről beszél ez a hülye tyúk ? Hol itt a közmédia ? Csak a fidesznek van közpénzből sajtóosztálya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!