Eljött az idő

2012. október 31. 15:30

Hogy együtt leszünk-e 2014 tavaszán, még nem tudható. Csupán az biztos, hogy a választási győzelemhez először magunkat kell legyőzni.

2012. október 31. 15:30
Mester Ákos
168 Óra

„Ha minden így megy tovább, hamarosan egyszerre két sötét történelmi korszakra fog emlékeztetni. Létrehozza saját, közpénzekből is megalapozott burzsoáziáját, nagybirtokossá teszi közeli barátait és vidéki hűbéreseit, a pénztőke hasznát visszaforgatja állandóan nyomuló politikai rendszerébe, és elkezd úgy viselkedni, mintha az egyház világi főgondnoka lenne. Egyfelől.

Másfelől pártközpontosítja a teljes közigazgatási masinériát, államosítja az iskolákat, azt érzékelteti, hogy mindenki ellenük van, aki nincs velük, és a politikai bosszú – mint valamikor a munkásököl – »oda sújt, ahova köll«. Jobbról, balról egyaránt vesz mintát, összegyúrja, formázza tetszése szerint. Nevezhetjük akár úgy is: nemzeti bolsevizmus.

Ha nem akarjuk, hogy a békemenetből békeharc, a szabadságharcból osztályharc legyen, ha nem akarjuk, hogy egy kurucos dac vagy egy népboldogító téveszme gyarmataként tekintsen ránk Európa és a nyugati világ, akkor először nem tőlük, hanem saját előítéleteinktől, averzióinktól kell megszabadulnunk, sérelmeink emlegetésétől, attól, hogy különállásunkat szokás szerint agyonmagyarázzuk.

Van másfél év az összefogásra.

Bárki bármit mond: nincs más esély.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pokerfacer
2012. október 31. 23:40
Bazd meg a nyugati világodat.... Emiatt döglődünk ezer éve. Szebb JÖVŐT!!!
Alarik
2012. október 31. 21:59
Mondtam már másnak is, mondom neked is Mester: Fogjon össze veletek a barnamedve a Hargitán. Amúgy igazad van, leginkább a saját frusztrált és sértődött lényeteket kellene legyőznötök. De ez nem megy.
a púpos
2012. október 31. 20:54
Nagyon beindultak a kipások!!
kerecsen
2012. október 31. 20:13
mesterákos! Eljött az idő! Nektek! Lehet csomagolni a bőröndbe,irány a rokonság! Brooklyn vagy Tel-Aviv! Mág választhattok is! Hidd el, nektek is jobb lesz,nekünk is... Nosza, rajta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!