Tanulj meg vidáman várakozni

2012. október 17. 12:14

Azt várni, hogy a holnap vagy a holnapután megváltja a jelenedet, hamis reménység.

2012. október 17. 12:14
Müller Péter
Life

„Az életünk: gyöngysor. Minden nap és minden óra egy-egy gyöngy rajta. Ha nem ragyog külön-külön mindegyik, vacak lesz az életed.

Az életünk: gyöngysor. Minden nap és minden óra egy-egy gyöngy rajta. Ha nem ragyog külön-külön mindegyik, vacak lesz az életed. Azt várni, hogy a holnap vagy a holnapután megváltja a jelenedet, hamis reménység és önbecsapás. Mert holnapután már újra várod a holnapot, és holnap a jövő hónapot és évet - ha nem tudsz teljes szívvel és lélekkel jelen lenni, soha nem jön el a beteljesülés. AZ »AKKOR« MOST VAN! Hidd el! - ez egy ősi szamuráj mondás.

Ők ezt olyan tökélyre fejlesztették, hogy még a következő percre sem gondoltak előre. Ebben az abszolút jelenlétben verhetetlenek voltak, mert az ellenfél nem volt jelen. Félt. Kalkulált. Tervezett. Vágyódott a nyerésre, és rettegett attól, hogy veszíthet. A bölcs szamuráj a pillanat abszolút ura volt.

Vidáman várakozni azt jelenti, hogy oly mértékben éled és élvezed a jelenedet, hogy valójában nem is várakozol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2012. október 17. 19:31
Müller Péter igazi MESTER, Popper Péter halála óta jóformán az egyetlen. Elborzadva olvassa az ember, hogy egy ilyen örökérvényű életbölcsesség miféle indulatokat vált ki beteglelkű nyomoroncokból. Müller Péter Sziámi pedig bő 30 éve a kedvencem, úgyhogy velem gyűlik meg a baja annak, aki fikázni meri. Meghatározó figurája a magyar alter kultúrának, így egymás közt szólva, egy zseni az ürge.
Fakutya tizedes
2012. október 17. 19:15
Mitől valaki ez? Hunnan gyütt, kik a szülei? Az I. István Gimnáziumban érettségizett 1955-ben. Ugyanebben az évben kezdte a pályáját rendezőasszisztensként, a Madách Színházban. Ennek is csak megszületni volt nehéz, de miért kéne komolyan venni?
imres
2012. október 17. 18:55
Ő lenne a sziámi? Istenem, hová süllyed az ember!
imres
2012. október 17. 18:45
"Minden nap és minden óra egy-egy gyöngy rajta. Ha nem ragyog külön-külön mindegyik, vacak lesz az életed." Áh dehogy. Hülyeség. Nem várhatom el minden napomtól, hogy ragyogjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!