The Voice – kis pénz, kis foci

2012. október 20. 13:15

Soha, egy percig ne tessék elfelejteni, hogy a Voice pont olyan, a végletekig kiszámított és nagyon alaposan felépített tévés produktum, mint az X-Faktor.

2012. október 20. 13:15
sixx
comment:com

„Az, hogy az indulók között minden adásban van egy nagyon jó hang, azt előre borítékolhattuk, mint ahogy azt is, hogy a nagyágyút csak a másfél órás műsoridő legvégén halljuk majd - ez tudatos és jó szerkesztésre vall, egy tévéműsort így kell összerakni, legyen neki íve, csúcspontja, ahogy azt tanítják. A múlt héten Fatima, most Nika volt az, aki miatt a néző a jövő heti adásra is visszajön majd, mert még több ilyen hangot akar hallani, igazán jó, tehetséges előadókat, akikből majd valamikor február környékén kikerül egy nagyon jó késztermék. Azt ugyanis soha, egy percig ne tessék elfelejteni, hogy a Voice pont olyan, a végletekig kiszámított és nagyon alaposan felépített tévés produktum, mint az X-Faktor.

A probléma a többi indulóval, a zsűrivel és a vágással van. A tegnapi adásban Nika mellett a nagyon kellemes hangú Pál Dénes volt az egyetlen olyan hang, amire még ma reggel is emlékezhetünk, a többiekből pont nem az előadásuk, hanem azok a külsőségek maradnak meg a nézőben, amiket a Voice koncepciója szerint észre sem kellene vennünk. Bűdi Szilárdra nem azért emlékszünk, mert úgy énekelt, hogy felállva tapsoltunk neki a hatodikról, hanem azért, mert gyökér volt Malek Andreával. Páll Tímea is csak azért maradt meg az emlékezetünkben, mert egyfajta Guiness-rekordra hajtva ez már negyedik (tévés) énekes műsor, amiből elhajtják (a Megasztárból eddig kétszer, az X-Faktorból egyszer távozott). A többi induló között volt egy hosszú hajú rocker is, meg egy anya-fia páros, akiket érthetetlen, miért választottak ki maguknak a zsűritagok.

Az internet átka, mármint a Tv2 számára, hogy a nézőnek 2012-ben már van összehasonlítási alapja. Megnézheti a Voice amerikai, brit vagy éppen ausztrál kiadását, és még akkor is, ha tudja, hogy a »kis pénz, kis foci« elv alapján (no meg figyelembe véve, hogy egy tízmilliós országban sokkal nehezebb 48 tényleg jó énekest összeszedni) nem számíthat olyan gigantikus színpadra és díszletre, mint a külföldi kiadásban, óhatatlanul összeveti a látottakat a Tv2 produkciójával, és kicsit csalódott lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2012. október 20. 15:46
tegnap néztem a műsorból köbö 10 percet. elég is volt! egy életre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!