Panyi Szabolcs, az Index, a HVG és az ő hatalmuk

2012. október 16. 01:14

Ez lenne hát a hazai közéleti blogszféra? És mindezt a párthátszél, a dilettantizmus, az újságírás és a blogolás nemlétező határmezsgyéjén bénán egyensúlyozó hávégéponthun kell napvilágra hozni?

2012. október 16. 01:14
Stanley Ukridge
Setting limit to RDA of Junk Media

„Megható és mulatságos a mű, csak azért emelek szót ellene, mert a blogolás gyökeres félreértésén alapul. Már az mekkora röhej, hogy ezt a cikket/posztot nem a saját Véleményvezér blogban publikálta a szerző, és nem is az egyébként az ilyen internacionalista összefogásokban erős, által szerkesztett Global Voicesban, hanem ebben a világ salátája hávégében.

Pedig a VV sem egy szokvány blog, és itt egyáltalán nem arra utalok, hogy Panyi fizetett blogger (bár ugye ez sem jellemző), hanem arra, hogy gyakorlatilag ott ő állásban van, minden nap meg kell írnia a penzumot, amit a megrendelő lehetőségeihez képest népszerűsít is. Pont mint mondjuk Király András és bűntársai amerikai választásról szóló blogját.

Nem tudhatjuk, hogy nézne ki Panyi saját, valódi blogja - lennének benne pinák rendesen, vagy fekete-fehér cicakontent menne meg-megtörve a szigorú kolumnákat, stb. -, de ez láthatólag nem az. Ha Panyi holnap emigrálna Leedsbe, akkor bezárna a Véleményvezér? Ugye nem. Ő itt alkalmazott. Amivel egyébként nincs bajunk, pláne, hogy Panyi sosem csinált titkot belőle. De azért ne higgye senki, hogy panyiszabolcs.wordpress.com-on a mostani reach egy századát el tudná érni, vagy hogy kvázi bárki ne tudná ugyanezzel a médiahátszéllel ezt, vagy komolyabb olvasottságot hozni. (...)

Hol is van itt a citizen journalism? A közügyek iránt érdeklődő, aki idejéből áldoz arra, hogy agorát teremtsen? Sehol, ahogy Panyi médiától függő álblogot ír, a hivatkozott blogok pedig ezen túl még pártszéllel is kibéleltek.

Ez lenne hát a hazai közéleti blogszféra? És mindezt a párthátszél, a dilettantizmus, az újságírás és a blogolás nemlétező határmezsgyéjén bénán egyensúlyozó hávégéponthun kell napvilágra hozni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
füst
2013. október 21. 18:59
Ha jól értem, akkor Panyi egy fizetett propagandista, nem pedig blogger. Ok, most meglepődtem...:-))
tarackos
2012. október 19. 23:36
Nem igazán vágom hová akarsz kilyukadni. Csak annyi jött le, hogy Panyi szted nem blogger. Továbbá aki mögött bármilyen médiahátszél van az sem blogger. Az ucsóból nekem egyből következik, hogy a világon egyetlen blogger sincs, mert végül is mindenkit kidob a gugli, és a portálok ahonnan elérhetők a blogok mi más lenne mint médiahátszél?
trespass
2012. október 19. 23:36
Panyi biztosan nem egy Tóta, de a szerző sem sem egy Wodehouse. Kutyaidomítással próbálkozott már?
tributum
2012. október 18. 01:48
- Aki kevés újságírónak, mégis erölteti az írást, az a blogger, ha jól értem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!