Wie kann das sein!

2012. október 22. 12:51

Der Betyár heute heißt Viktor Orbán. Amtlich: Ministerpräsident. Mit Schweinen gibt er sich nicht mehr zufrieden.

2012. október 22. 12:51
Stephan Ozsváth
WDR5

Der Betyár heute heißt Viktor Orbán. Amtlich: Ministerpräsident. Mit Schweinen gibt er sich nicht mehr zufrieden. Er und seine Kumpane von der Regierungspartei Fidesz haben sich gleich ein ganzes Land unter den Nagel gerissen. Die bedrohliche Räuberflinte von einst ist heute die Zwei-Drittel-Mehrheit im Parlament. Ausländische Unternehmen müssen Sondersteuern an die Bande entrichten.

Und die Fidesz-Kamarilla wird fett von Staatsaufträgen, Orbáns Ehe-Frau ist Großgrundbesitzerin. Ein Parteifreund mit einer Werbefirma hat seit dem Machtantritt des Fidesz vor zwei Jahren achtmal mehr im Beutel – dank Staatsaufträgen. Aktuelle Anzeigen-Kampagnen in allen Tageszeitungen – Tenor : Wir machen uns nicht zum Sklaven des Internationalen Währungsfonds – machen einen anderen Parteifreund reich. Die medialen Sprachorgane – Zeitungen, ein Fernsehsender – gehören einem Fidesz-Finanzier und Orbán- Freund. Jetzt ist Zahltag. Treue Vasallen bekommen ihren Anteil an der Beute.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jerom960
2012. október 23. 11:30
Ozsvát,a te szüleid azért mentek nyugatra,hogy a valódi magyar menekültekről súgjon Kádáréknak.A kurva anyádat,te mocsadék!!!
cerberus
2012. október 23. 09:35
Er beherrscht die ungarische Sprache sehr selektiv. Er wird Ihnen nicht antworten.Dreck kann nur eine Sprache.
Agnieszka
2012. október 23. 09:22
Ezen kívül nem emeli az államadósság szintjét a GDP 53%-áról 80-ra, viszont visszaadja a GYES-t, bevezeti a gyerekek utáni adókedvezményt, állampolgárságot ad az elszakított területen élő magyaroknak (ahogy Románia és még sok-sok EU-s tagállam), nem a nyugdíjakat és a béreket csökkenti a valutaalap rendelése szerint. Nem löveti ki a millások szemét. Soroljam még? Egyébként közölhetné Lévai Anikó nagybirtokos ingatlan listáját. Én a 37-es útról láttam, hol van Sárazsadány. Szemre nem kifejezetten a tokaji borvidék csúcs termőterülete a hegyoldalon. Nekem ugyanis a tokaji borvidék szóra MÁd,Rátka,Tállya,Tolcsva,Tokaj ugrik be. Ami a rablást illeti szép kis listát állíthatott volna össze az MSZP-SZDSZ kormány idejéből is. Érdekelne "Herr" Ozsváth elemzése a magyar energiaipar privatizációjáról garantált haszon fejében, a budapesti víz-csatorna hálózat kiárúsításáról (a vételárat menedzsment díj fejében visszakapták), a cukoripar, a cementgyárak, a növényolajipar kérdéséről, és egyáltalán a saját beismerésük szerint is az SZDSZ szerint levezényelt rendszerváltásról. Ozsváth úr, várom részletes és számokkal alátámasztott válaszát!
Nem.Te.hanem.én.vagyok.a.nép
2012. október 22. 23:29
Németországban születtem 56-osok gyermekeként. Csak német iskolákba jártam. A Süddeutsche Zeitung-al és a Spiegel-el nőttem fel. Úgy gondoltam, felvilágosult és liberális vagyok. Mekkora tévedés. Itt ülök Magyarországon, látom, hogy mi van és közben hallom, hogy mit mond ez az Ozsváth a WDR-ben. Végighallgattam a 3 és fél percet. Leesett az állam. Kinyílt a bicska a zsebemben. Egyszerúen hihetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!