Csoportterápia az országnak

2012. október 23. 08:16

A magyar sorozat az pont olyan, mint a Teleshop. Tele van termékelhelyezéssel, kiszámítható, mesterkélt és iszonyatosan unalmas.

2012. október 23. 08:16
szabóZ
comment:com

„Egyedül a magyar HBO tud olyan sorozatokat gyártani, amiket meg is lehet nézni. Sőt végig. Talán, mert tudatosan készültek az első igazán nagy dobásra, dokumentumfilmeken és miniszériákon gyakoroltak, amíg ki mertek jönni a Szex és New York közép-európai negyvenesekre hangolt verziójával, a Társas játékkal. És persze azért is sikeres az HBO, mert kínosan ügyel arra, hogy a költségvetés nem elhanyagolható hányadát a műsor legyártására fordítsák, és ne a producer fürdőszobájának felújítására, vagy arra, hogy kicsit megtámogassák a rendező évek óta félkész, művészfilmes álmait.

Most itt a Terápia, az HBO második magyarországi próbálkozása, és az első olyan sorozat, amire igazán büszkék lehetünk. És nem kell az elismerő taps elhalkulása után csendben megjegyezni, hogy de azért.

Persze a Terápiával nem vállalt nagy kockázatot a csatorna: az eredeti izraeli széria átiratait már sikerre vitték Amerikában, vagy éppen Romániában, de a sorozat mutációi különböző adókon jól futottak Brazíliában, Kanadában, Hollandiában, és még Szlovéniában is. Pedig a Terápia nem egy könnyed esti kikapcsolódás a hétvégéről megmaradt, újramelegített töltött káposzta mellé: nincsenek benne robbanások, se műröhögéssel megtámogatott helyzetkomikum, nem kapják el benne a gyilkost, de még csak nem is találja meg mindenki a szerelmet egy-egy jó ütemben bekészített romantikus szám alatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!