Hogy is mondta, Szepesikém?

2012. november 06. 12:27

Mi tudjuk, hogy magas fokon áll erkölcsiség dolgában. Mi nagyon jól ismerjük erkölcsiségét, s tudjuk, hogy nem való önhöz ezeknek a fosztogatóknak, testvéreinknek vetélkedését közvetíteni.

2012. november 06. 12:27
Egyeg Zoltán
Magyar Függetlenség

„»A Himnusz hangjai mellett lopnak, fosztogatnak és gyilkolnak...«

Önnek jobban kellett volna ismernie a magyar ifjúságot, aki nap mint nap figyelte a világversenyeken nagyszerű küzdelmeit a magyar ifjúságnak. Mert ott sem mások, mint csak a magyar ifjúság küzdött a magyar színekért. 

Vannak akik a sportpályákon – de vannak, akik ha kell, a barikádon is tudnak küzdeni a magyar színekért: a piros-fehér-zöldért, a magyar szabadságért. 

Ezek soraiból kerültek ki a világhírű magyar sportolók: a Puskások, Iharosok, Kocsisok...

Ezek soraiból kerültek ki a világhírű Névtelenek. Csak Névtelenek, de mindnyájunknak a legdrágábbak. 

Ezek soraiból indul az olimpiára egy kis hányada, hogy hirdessék ország-világ előtt a magyar ifjúság megtörhetetlenségét... és a Himnusz hangjai mellett nem fosztogatni, hanem újra nemes vetélkedés közben győzelmeket szerezni. 

Mi tudjuk, hogy magas fokon áll erkölcsiség dolgában. Ezért nem is mondunk ellent, ha nem fogja közvetíteni a sporteseményeket, mert mi nagyon jól ismerjük erkölcsiségét, s tudjuk, hogy nem való önhöz ezeknek a fosztogatóknak, testvéreinknek vetélkedését közvetíteni. 

Mi ezt belátjuk s köszönjük az eddigi közreműködését. 

Minden tisztelet nélkül.

Egyeg Zoltán”

(Megjelent a Magyar Függetlenség 1956. november 1-jei számában.)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2012. november 07. 00:34
Szepesi egy kiváló sportriporter volt, de egy konformista, egy jellemtelen karrierista ember. A közvetítései feledhetetlenek, még akkor is, ha hajlamos volt túlzásokba esni - ez is a jellemhibájából eredt. Viszont illik tudni, hogy ő volt az, aki 1956.okt.23-án délelőtt a Kossuth rádióban az elsők között csőcselékezte a felvonuló fiatalokat már akkor, amikor még nem volt semmiféle zavargás. Jó azt is nem elfelejteni, hogy talán négy éven át volt az MLSZ első embere és a magyar foci mélyrepülése az áldatlan szereplése alatt teljesedett ki. Még egyszer mondom, végletekig jellemtelen, de egy igazi sármőr, egy életművész, akit meg kellett volna hagyni egyszerű sportriporternek és nem ártott volna senkinek. A karaktere tipikus. Vitraitól tanulhatott volna, aki bár intelligensebb Szepesinél és talán éppen ezért nem is törekedett feljebb annál, mint amit tisztességgel vállalhatott.
Next adósság
2012. november 06. 18:47
Ez a besugó Geoerg Szepesi aki miatt felekasztottak egy Dózsa játékost? Valami ilyesmi mesélt az egyik nyugatra távozott énekesnő, néhány évvel ezelőtt. Ez lenne a csodálatos baloldal? Hümm!
balbako_
2012. november 06. 16:59
Úgy tűnik a gonoszság konzervál, lásd Szepesi, Konrád, P.Lendvai stb...
Zokni
2012. november 06. 16:03
Ez most mi? Az országban számos ember volt úgy, hogy az "ellenforradalom" nem volt más, mint néhány "megtévesztett", elkeseredett, gyökértelen ifjonc - a bukás után meg is pattanó (HAZA IDE VAGY ODA...)- kamasz-lázadása, a nemzeti lobogóval takarózva. Köztük a megnevezett is. Ezért IS vonult fel oly sok ember '57 május elsején, hogy hitet tegyen Kádár, és az előző hatalom valamiféle restauációja mellett. Inkább próbálja Tisztelt Szerkesztőség e "rejtélyes" jelenség okát feltárni. Éppen azért, hogy a jelenlegi lelkesedőkkel szemben fel tudja mérni a józan többség valódi szándékait, gondolatait, hitét, reményeit. Ahelyett, hogy apáink/anyáink józan értékítéletét kérnénk számon, most, hatvan évvel a "sajnálatos eseények" után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!