Orbán papírja

2012. november 15. 13:00

Orbán büszkén lobogtatja a brüsszeli országjelentést, mámorosan próbálja elhitetni velünk, hogy idehaza minden rendben van.

2012. november 15. 13:00
Mester Ákos
168 Óra

„Nemcsak fáradtnak látszik, durcásnak is. Állandó sértődöttsége átjön diplomáciai mosolyain, egész politikai marketingjén, amely gyakorta nélkülözi a minimálisan elvárható modort és logikát; egész oldalas pimasz és hazug hirdetésekben támadja az IMF-et, amelytől több tiszteletet követel, és egyben pénzt remél, de hetykén azt üzeni: nélkületek is jól megvagyunk, harcaink sikeresek, sarcainkat csak most kezdik utánozni szerte a kontinensen.

Lódításaihoz kevélyen domborít, de ez sem kompenzálja érvei laposságát. Szónoklatainak bizonyos részletei szorongásaira utalnak, meg arra, hogy adott esetben rémképeitől milyen irányba menekülne: »Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni.« Ezt a rejtélyesnek tűnő kijelentést nem nehéz megfejteni: fékezhetetlen hatalmi ambíciójától hajtva egyszerre készíti elő magának az utat és az ürügyet.

Szellemesnek és találónak szánt hasonlatai egyre zavarosabbak és durvábbak. Már leszállt a döglött dakota lóról, most a fejbe vágott döglött kutya van műsoron, meg az, hogy pénzügyi szempontból »Magyarország az Európai Unió sikeres országainak csoportjába tartozik«. Nyomatékkal mondja: »Ez most először világos!«

Ne civódjunk vele, ha világos, hát világos. Sötét sejtéseinket jobb, ha visszafogjuk, hiszen Orbánnak egyébként is joga van előadni mindenféle kényszerképzetét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Terminátor
2012. november 16. 09:54
Barom agymosott fideszesek ! Nyaljátok már ki viktorkátok seggét ! Ő és rezsimje tönkre teszi az országot és ti agymosott zomnik még tapsoltok hozzá ! Ha valaki elmondja az igazságot az már ellenség . szánalmas fityiszes csürhe banda !
kjkj945
2012. november 16. 07:54
Orbán pap írja!!!!
kamasuka
2012. november 15. 21:10
Bocs kopasz, de ti hasonló papír nélkül, a 2006os választások előtt eltussolt adatokkal próbáltátok elhitetni az országgal, hogy minden rendben van. Ez azért picit jobb móka, nem?
Alarik
2012. november 15. 21:03
Bartus, kell a sunyi bánatnak az Amerikában kiképzett helytartótok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!