Kegyelet

2012. november 08. 09:18

Bencének joga lett volna élni és joga lenne ahhoz is, hogy ne legyen belőle bulvárműsor.

2012. november 08. 09:18
Werner Krisztina
Kisalföld

„Keresem a kezet, ami megálljt mutat abban az eszelős ámokfutásban, ami ontja ránk a világ mocskát. Ha végleg eltűnik az önkontroll, ki lesz az a bátor, aki kikapcsolja a tévét, befogja a szájat, lekapcsolja a stúdióvilágítást és úgy elhajítja azt a frizbit, hogy soha ne vehesse a kezébe egyetlen médiatróger sem?

Most túl messzire repült ez az ártatlan játékszer. Túlment mindazon a minimálisan elvárható szakmai és etikai minimumon, melyet egy nézettségből élő kereskedelmi csatornától is elvárhat a jó ízlés.
Talán nem tévedek, hogy önelégülten és sikerként élte meg ez a fenegyerek, hogy leültette az ország elé a meggyilkolt gyermek nevelőapját és féltestvérét. Hogy miről szólt a diskurzus, nem tudom, mert a könnyekkel beharangozott előzetes ellenére sem volt gusztusom rákapcsolni.
Ideje van a szólásnak és ideje van a hallgatásnak is. Ez sem mai bölcselet. Hogy mikor kell hallgatni? Mikor a borzalom és brutalitás olyan messzire taszít magától, hogy ép ésszel fel nem fogható, szóval nem magyarázható, szívvel meg nem vigasztalható történik. Ha a felnőttek olyanná tették a világot, hogy egy kisfiútól elveszik az életét, mit tehet hozzá egy másik felnőtt a médiaceleb jogán? Szörnyülködik? Sopánkodik? Megdöbben? Részvétet kíván? Kaparja a nézettségét, hogy egy hét múlva többet kérhessen a reklámidőért?

Bencének joga lett volna élni és joga lenne ahhoz is, hogy ne legyen belőle bulvárműsor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. november 09. 13:04
Nem szeretnék "okoskodni". Hajdú tette a dolgát, a Frizbi ilyen. Még azt is feltételezem, hogy Hajdú még mindig azt gondolja /nem szó szerint idézem/, hogy "erre van kereslet". Nekem inkább az volt "furcsa", ahogyan a riport alanyokon nem láttam, hogy "ezt ilyenkor mégsem". /Őket sem szeretném bántani, nem ismerem őket, isten mentsen a viselkedésüket kritizálni, nem is lehet jó mondat arra, mennyire nem nekik szól a megjegyzésem/. Egyetlen valaki volt, aki nem bírta volna ki a nyilvánosságot: Az édesanya...... "Kaparja a nézettségét, hogy egy hét múlva többet kérhessen a reklámidőért?" --- Ez (is) puszta tény, sajnos! /Meg az is, hogy érték követés nélkül nincs értékes mondanivaló/.
Django
2012. november 09. 12:57
Azt az adást már régebben felvették, nem utána kezdett erről beszélni Zalatnai.
Soma
2012. november 09. 12:57
Én láttam. A nevelőapa és a leány semmi különöst nem mondott, nem is erre szeretnék most kitérni. Zalatnay nem tagadta meg önmagát. Ő sem mondott semmi "felháborítót". A lényeg az, hogy nem gondolt Komár hozzátartozóira. Ezt a témát sem érdemes tovább boncolgazni kegyeleti okból, abban biztos vagyok, hogy értjük egymást.
miloka
2012. november 09. 12:56
Valahol igazad van. Ám a nevelőapa azt szeretné, ha Bence emléke megmaradna mindenkiben. Azon sem csodálkoznék, hogy az őt ért sokk hatása alatt egyezett bele ebbe a riportba. Amit gusztustalannak tartok még, hogy a lesújtó riport után jött Cini a szüzességének elvesztésével. ( nem láttam, csak olvastam, hogy állítólag erről szólt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!