Márkás magazinok

2012. december 05. 11:46

A vásárlási hajlandóság csökkenése és a kiadói kapacitások kihasználatlansága idején a márkamagazinok kiadása kölcsönösen hasznot hajtó vállalkozásnak bizonyulhat.

2012. december 05. 11:46
Csillag Zoltán
Branding blog

„A tartalom, a célcsoport és a márkatulajdonos döntése függvényében – úgy a költségek megosztása, mint a (független) magazinjelleg erősítése érdekében – a márkamagazinok is lehetnek reklámhordozók. Ami a felületek értékesítését illeti, egyes médiaügynökségek akár kizárólagos joggal is forgalmazzák bizonyos márkalapok reklámoldalait, a listaárak pedig összemérhetőek lehetnek a »hagyományos« sajtótermékekével. Ez érthető is, hiszen a befektetésért cserébe egy jellemzően több tízezres, jól leírható, a márkák iránt elkötelezett, bizonyítottan fizetőképes olvasóközönséget, valamint minőségi megjelenési környezetet kap a hirdető.

Míg egyes hazai gyökerű magazinok már – tulajdonosaikkal egyetemben – regionális multivá nőtték ki magukat (a MOL Stílus és Lendület pl. 4 országban, 6 nyelven jelenik meg), néhány nemzetközi márka komoly formátumot, tartalmat vagy missziót ad saját magazinjának. Az olajiparban maradva, a Saudi Aramco World című kiadvány például nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az arab és muzulmán világ, kultúra és történelem mélyebb megismertetését, valamint a nyugati világhoz való kapcsolódásának bemutatását.

A Mercedes-Benz márka- és életstílus-magazinja négy nyelven (köztük kínaiul) letölthető iPadre, és ki is használja a felületben rejlő audiovizuális lehetőségeket. Végül egyik személyes kedvencem, az LVMH luxus-konglomerátum digitális lapja, a Nowness, amely független szerkesztői csapattal lenyűgöző kortárs kulturális tartalmakat hoz el az érdeklődő olvasók számára. Ebben az esetben már tényleg nagyon távoli a brand(ek) és a tartalom kapcsolata, sokkal tágabban értelmezett az a márkavilág, amelybe be kívánják szippantani az – esetemben talán potenciális – ügyfelet, nem csekély sikerrel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!