Mi lesz velünk 2013-ban?

2012. december 21. 17:12

A központosított információosztás, a véleményvezérség, az óriási profitot termelő nyomtatott lapok már nem jönnek vissza. A többiről lehet vitatkozni.

2012. december 21. 17:12

„Egyik kedvenc forrásom, a Nieman Journalism Lab idén is gazdag összeállítást készített a jövőre várható trendekből.
Jake Levine a 
Brodcast-ification of social media címen arról ír, hogy a közösségi hálózatok egyre kevésbé a kapcsolatokról. a beszélgetésekről, egyre inkább hírek, marketing üzenetek sugárzásáról szólnak. Levine szerint ennek egyik oka, hogy minél többen vesznek részt egy beszélgetésben, annál jobban hígul annak a tartalma, illetve minél könnyebb rátalálni egy beszélgetésre, annál többen vesznek majd részt benne. (Jól ismerjük ezt a problémát a nagy fórumokról, illetve a népszerű blogok hozzászólásaiból.) Az eredmény: sokan kiábrándultak abból, hogy idegen idiótákkal vitatkozzanak. A változás másik oka, hogy a közösségi médiába nagy pénzeket toló vállalatok belátták: a későn belépők számára átláthatatlan a kisebb-nagyobb beszélgetések, követések, hivatkozások kusza rendszere. Ők sokkal jobban elfogadják a közösségi médiát, ha azonnal látják, kit, mit kell követni. (Ehhez szerintem még hozzáadódik sok ember passzív hozzáállása. Úgy érzik, nincs mit mondaniuk, de másokat szívesen követnek, mások anyagait készségesen megosztják.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2012. december 26. 17:59
Mi lesz veletek? Talán hazamentek?
allover
2012. december 22. 21:17
Murdoc is megérdemli a "k", szándékos, lealacsonyító mellé ütést! Ahol több a zseton, ott leledzik az eltipró média!
allover
2012. december 22. 21:14
Murdok is bukott. Zsetonja volt, bőven! Voltak kollaboránsai is! Egyébként az önhöz (vegye megtisztelésnek, mert le-magázni szerettem volna, legikább!) hasonló, közpénzen kitermelt, egyetemet végzett, újságírói akadémiákon, akkor megalkotott éhezkórász, büdösszájú, koszos inggallérú haszonleső, simulékony, nagy megmondókból már rég' elegünk van! Kérem, kapcsolja ki!
ballada
2012. december 22. 18:34
Pécsi ne pánikolj , gaz média nélkül egész jól vafgyunk ,ha nem lesz Magyarországot nem ekézik nem járatja le a megélhetési firkász. Készülnek véres bosszút állni az őket kétharmados szavazattal elzavaró magyar társadalmon. Lassan 1000 EZER napja már, hogy az Orbán-kormány nem engedi az országot elmerülni a vörösök hátrahagyozz sz .rába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!