Romkocsmátlanítás

2012. december 21. 10:57

Új lendületet kap az éjszaka romkocsmátlanítása, az első akinek a Kazinczy utcában éjfélkor zárnia kell az El Rapido, a város legjobb mexikói helye.

2012. december 21. 10:57
Romkocsmák Félhomályában Merengő
hvg.hu

Ami nem ment 2009-ben Terézvárosban, majd 2010-ben Erzsébetvárosban helyi szinten a szocialistáknak, az majd sikerül a Fidesz-KDNP-nek 2013-ban országos lendülettel. 2012 őszén Rogán Antal szakmai tiltakozások ellenében elfogadott törvénye lehetővé teszi a Világörökség területén és pufferzónájában a helyi önkormányzatoknak, hogy megtegyék, amire egyébként nem lenne lehetőségük, utcán járó-kelő emberek miatt, kirívóan közösségellenes magatartásra hivatkozva szórakozóhelyeket nyitva tartását korlátozzák éjfél és reggel hat között (az olvasó most azt hiszi a szerző tréfálkozik, pedig ez áll a határozat indoklásában). Ez meg is történt, bravó, győzött képviselő úr, sikerült kijátszani választóit, a közvéleményt, a szakmai szervezeteket és a helyek látogatóit, örökbérletet nyert pártja vezető testületeibe, továbbá tetszőleges számú szobor felállításának jogát »Blikk« felirattal díszítve.

Az előterjesztő szerint ez egy-két kerületet és néhány a turizmusra káros túristafosztogató rúdtáncos helyet jelent. Rogán Blikk Antal szavait eddig sem vette készpénznek tájékozott polgár, indoklását különös gyanakvás fogadta, hiszen az indoklásban szereplő helyek kétharmadára az V. kerület közintézményeinek ablakából rálát, azok működését finoman szólva is rendkívül jól ismeri, úgyhogy itt valami más van a dolog mögött. Különösen gyanakvó volt az értő fül, mert az előterjesztő első nyilatkozatában arról is terelt, hogy kit-kiket érint a szabályozás, hiszen itt nem egy-két, hanem hét kerület érintett, a térképen látható mértékben. Lényegében majd minden ismert és jól menő szórakozóhely a »belvárban«.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. december 21. 16:54
""„Kocsmárosné, aranyvirág, Ide a legjobbik borát, Vén legyen, mint a nagyapám, És tüzes, mint ifju babám!""
OrangeOrder
2012. december 21. 14:50
Mondjuk ezért kár lenne, mert ott pont jó helyen van. De nem tudom, hogy az rendben van-e, mint pl. amikor a múltkor valami külföldi banda autót borogatott a Kazinczy utcában. A helyiek meg talán jobban tudják, én szerencsére nem ott lakom.
Kandeláber
2012. december 21. 14:30
Gondolom ezek ott a hvg-nél világvége-hangulatban tolják az anyagot, aztán szétcsapatják groggal vagy forralt borral, aztán ilyesmiket okádnak ki magukból, mint ez az írás.
Kvasztics Fedor
2012. december 21. 14:09
Ha ott lakna a cikk írója a Kazinczy utcában, ahol nemhogy nyáron, nyitott ablak mellett nem lehet aludni, de télen zárt ablak mellett sem, lehet, hogy másképpen beszélnél. Ott emberek laknak, akiket artikulátlanul üvöltőző hordák, zajos társaságok, taxik jövése- menése, dudája, ajtócsapkodása nem hagynak aludni, mert a kocsmák közönségének nekik joga van szórakozni, de az ott lakóknak nincs jogok pihenni. Ki kell zavarni az ilyen szórakozóhelyeket a város szélére, mert az azért nem megy, hogy az egyszerű ember jogai mindig háttérbe szorulnak minden jöttment kisebbséggel szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!