Se rom, se kocsma

2012. december 29. 14:19

A sorozatos leépítések és az internet olyan gyárakká változtatták a hírkészítést, amely (tisztelet a kivételnek) szalagszerűen, mechanikusan termeli az információkat.

2012. december 29. 14:19
Tamás Ervin
NOL

„A sorozatos leépítések és az internet olyan gyárakká változtatták a hírkészítést, amely (tisztelet a kivételnek) szalagszerűen, mechanikusan termeli az információkat, az MTI kormányt szolgáló mechanizmusa pedig automatikusan vesz át ilyen és ehhez hasonló PR-csúsztatásokat, hagy ki híreiből mellékesnek látszó, de az ügy szempontjából mégis fontos elemeket.

Érdemes azonban távolabbról elindulni. A korábban imponálónak tűnő, már-már ajnározott fideszes kommunikációs stratégia a sikerek hullámain elért a partra, ahol se víz, se hullám – a kommunikáció hullámlovasai viszont úgy tesznek, mintha továbbra is »a vízen járnának«. Kitalálják,» megfilmesítik« a sztorit, amelynek minden apró részlete manipulálni akar, nincs egy finom szerkezet, amely a realitásokkal keverve adagolná a beállított elemeket, megnehezítve a lényeg kiszálazását – nem, a tálalt esemény, különösen konfliktusos szituációban, már semmi mást nem szolgál, mint a puszta befolyásolást, amely így erőltetetté, leleplezhetővé válik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. május 19. 14:26
Ezt a szemetet sem kellett volna ideengedni...
balbako_
2013. január 04. 15:53
Se rom, se kocsma, se MSZP hatalom és lassan Népszabadság sem lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!