Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Félni hagyni

2013. január 03. 18:47

Félni hagyni, ennyi maradt a balliberális eszköztárban, erre alapoznak nap-nap után, és ezzel próbálják felépíteni azt a zűrzavaros, retardált világot is.

2013. január 03. 18:47
Hortolányi Gábor
Szabad Sajtó

A legfontosabb szó a stratégiájukban, a »megingatni«. Megingatni a hitet, − ha egy nemzetet le akarnak győzni, előbb a vallását kell eltörölni, − majd megingatni a nemzetben való bizalmat. Kérdésessé tenni a nemzeti kultúra értékeit, annak ősiségét, gyökereit. Ha ez sikeresen megtörténik, talajtalanná válik a kisember, félni kezd, se a tudósoknak, se orvosoknak, se a tanároknak nem tud hinni, nem tud bízni, elfordul a politikától, nem érdekli saját társadalma, és kizárólag a túlélésre koncentrál. Ám ez nem elég!

A következő lépés, megingatni a hitet a családban. És gyorsan besúgóvá válik apa, míg a fiú forradalmárrá, míg a legkisebb gyerek ellenforradalmárrá, miközben az anya már régen máshol keresi a gyönyört, a megnyugvást és a stabilitást.

Majd legvégére hagyják, hogy önmagad létét is megkérdőjelezd. Hogy ne akarj önálló gondolatokat, elégedj meg a napi mantrákkal, amiket sulykolnak beléd, nap-nap után.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2013. január 04. 07:27
Ma reggel lattam es hallottam Dorosz Davidot az lmp-bol. Rendkivul ertelmes es meggyozo fiatalember, sok ilyenre lenne szuksegunk. Celjuk az Orban-kormany elzavarasa, es ehhez - nagyon helyesen - olyan uj arcokkal ohajtja a lehet mas a politika felvenni a harcot mint Bajnai Gordon es Szanyi Tibor.Az lmpn belul dulo oldoklo harcrol azt volt kepes kozolni, hogy erositeni kell - demokratikusan termeszetesen - a Karacsony-Javor fele iranyzatot, akiknek celja az Orban-kormany elzavarasa, es az Orban-kormany elzavarasa nagyon fontos celja, mondhatni letkerdese a lehet mas a politikanak. Ehhez - ideiglenesen termeszetesen - olyan, a lehet mas a politika partjanak olyan elfogadhato arcok segitenek majd mint Szanyi Tibor, Bajnai Gordon, Ron Werber..stb...stb..Ezt nem lehet ellegge hangsulyozni, hogy termeszetesen ideiglenesen. De kell!! Es hogy mik a tervei a lehet mas a politikanak, ha esetlen kormanyra kerulne? Hat az Orban-kormany elzavar..ja, ha kormanyra kerulne? Hat azt majd akkor eldontik, de addig is aorbankormanyelzavarasa!! Es zold, baloldali-jobboldali-konzervativ lehet mas a politika! Ne feljetek!
Soma
2013. január 03. 23:10
Aki tud bízni, abban bíznak. Mindenki fél, de aki nem bízik, lealjasodik.
Korhely
2013. január 03. 22:53
Gábor, nyugodj meg, lazíts! Ha majd eltakarítják 2014-ben az orbáni urambátyám-rendszert, neked, meg a hozzád hasonló hivatásos rettegőknek nem kell majd félniük semmitől. Orbánhoz hasonló despotát még egyszer nem enged hatalomba a magyar nép. Orbánal eltűnik az orbánizmus és a félelem is.
füst
2013. január 03. 22:44
Hortolányi mindig jó. Most is. Ilyenek. Ez van. Szavakban mindig az emberiség üdve, tettekben pedig a falanszter. Soft változatban a Galilei kör, és polgári radikálisok, vagy szdsz, és "européerdemokraták", viszont hard változatban a vörös terror, a lenin fiúk és az élcsapat. Meddig lesznek még "újak", akik nem látnak át rajtuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!