Nem szabad teret engedni a liberális diktatúrának

2013. január 07. 08:19

Azok, akik nem hisznek Istenben, túlvilágban, örök életben, és ennek megfelelően rendezik életüket, megtehetik, de nem kényszeríthetik rá nézeteiket a többiekre.

2013. január 07. 08:19
Surján László
Facebook

„Nem értek egyet XVI. Benedek pápával.
Jó vastagbetűs címmel kellene ezt közreadnom, hadd kattintsanak rá minél többen. Meg is tenném, ha behódolnék a ma egyre divatosabb bulvár stílusnak. Nem teszem.
A pápa vasárnap arról beszélt, hogy a ma uralkodó agnoszticizmusnak megvannak a dogmái, és rendkívül intoleráns mindennel kapcsolatban, ami ezeket kétségbe vonja. Ezért az ellentmondás bátorsága ma különlegesen fontos a püspökök számára.
Ez a gondolat egy püspökszentelés alkalmával hangzott el, ezért emeli ki, hogy a bátorság a püspökök számára fontos. Bizonyára nincs ellenére, hogy hozzáteszem: minden keresztény, keresztyén, sőt minden Isten hívő számára fontos. Azok, akik nem hisznek Istenben, túlvilágban, örök életben, és ennek megfelelően rendezik életüket, megtehetik, de nem kényszeríthetik rá nézeteiket a többiekre. Nem szabad teret engedni a liberális diktatúrának, mert az fából vaskarika. Pedig ma ez az uralkodó irány, s ezzel szembeszállni, valóban megköveteli az ellentmondás bátorságát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2018. február 14. 16:01
Mennyire hitelesek ezek a háborús bűnösöket Argentínába szöktető katolikus pribékek,akik korábban is embereket öltek az egyházuk fennmaradása érdekében,pénzért árulták a bűnbocsánatot...
Kal
2018. február 14. 16:01
Az a baj, hogy akik a "liberális diktatúrát" kritizálják, azok a joggal kritizálható antidemokratikus jelenségek mellet alapvető emberi jogokat is kétségbe vonnak, ezzel maguk is támadják a demokratikus alapértékeket.
Nagytestver
2016. március 28. 04:19
"Azok, akik nem hisznek Istenben, túlvilágban, örök életben, és ennek megfelelően rendezik életüket, megtehetik, de nem kényszeríthetik rá nézeteiket a többiekre." Alljunk meg egy szora, Surjan pajtas! Ki kenyszerit hitgyulis es mas felekezeti iskolaba gyerekeket? TI! Akkor pofa sulyba, nincs mar igeny az ilyen felrebeszelesre es aljas csusztatasra!!
dönci5
2013. január 08. 18:53
Média, bankok, a megszállt és pártkatonáikkal teletűzdelt közintézmlények, az agymosott kontraszelektált közalkalmazottak sokasága csak a pillanatra vár, és támad. Ugye most a jelenlegi helyzetről beszélsz szerencsétlen agymosott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!