A magyar celebugaron

2013. február 22. 08:51

Nem azzal van a baj, hogy a műsor csupán szórakoztatni akarja a hét végére agyzsibbadt nézőt, hanem azzal: kreativitása kimerül az újrahasznosítható celebek újrahasznosításában.

2013. február 22. 08:51
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

Csöppet sem tartanám indokoltnak, ha a Barcelona futballistáinak néptánc párbaját – kivételt képez a Messi–Xavi csúcsrangadó – vagy a regionális ketrecharc verseny elődöntőseinek szavalóvetélkedőjét tűzné műsorra valamelyik televíziós csatorna. Ultraortodox feltételezésem szerint a labdarúgók akkor szórakoztatják a célcsoportot, ha a tiki-takával bűvölnek, a gladiátorok pedig akkor, ha letépik az ellenfél fejét.

Ezzel a teóriával aligha értenek egyet a Super TV2 illetékesei, amennyiben a két évvel ezelőtt az anyacsatornán debütáló A nagy duett című produkciót ismét a képernyőre küldték. Ennek keretében a »hazai popsztárvilág« prominensei úgynevezett celebekkel párban énekelnek.

(…)

És nem azzal van a baj, hogy a műsor csupán szórakoztatni akarja a hét végére agyzsibbadt nézőt, hanem azzal: kreativitása kimerül az újrahasznosítható celebek újrahasznosításában. Márpedig akadnak a műfajban olyan vetélytársak, amelyek eredetiek, ötletesek vagy csak hangulatosak (a részletekért lásd például az Éden Hotelt). Hogy a népnevelő romantikát se nélkülözzük, azt azért megjegyeznénk, hogy éppen tombol a kultúrkampf. Okosmaskarába öltözött udvari bolondok osztják az észt, s még csak a levegőbe sem csapnak örömükben, hogy ma még Vidnyánszkyt ültethetik Alföldi helyére. Pedig ha az illetékesek hasonlóan sikeresen reagálnak a kor kihívásaira, mint eddig, akkor hamarosan VV Éva és BB Pongó közül választhatják ki a Nemzeti Színház új direktorát.

És csöppet sem kell meglepődniük, ha csak esemesben voksolhatnak majd. Darabja bruttó 330 forint.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2013. február 23. 14:15
Gratulálok Vidnyánszky valamint VV Éva , BB Pongó sikeres összemosásához.
nyugalmazott tanár
2013. február 23. 14:15
Helyesek a megállapításai, csak elfelejtette hozzátenni, hogy a kereskedelmi médiáról ír. Iszonyatosan primitív és unalmas, különösen az ATV, és a TV2.
blumen
2013. február 23. 08:35
Győzike újra leszivatta a zsirt méretes pocakjáról!Ez ám a hir!Brávó!Kinek az érdeke,hogy egyébként buta,felszines emberekből "celebet"csináljon,és miért pont belőle?Ez itt a kérdés.Aki tudja irja meg.Előre is köszönöm.Nem csak az általam emlitett személyre gondolok.
tango47
2013. február 23. 08:34
Irígylem az ízlését, tájékozottságát. Most megtudhattuk, hogy Vidnyánszky kevésbé tehetséges, mint VV Éva és BB Pongó. Bravo! Hiteles böffenet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!