Liberális összeesküvés az egyház ellen!

2013. február 20. 15:12

Katolikus pap a szülői szervezet szerint nem méltó arra, hogy erkölcsről beszéljen gyerekeknek, hiszen nincsen neki neje.

2013. február 20. 15:12
Stumpf András
Heti Válasz Online

„No, megérkezett a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete is az ő javaslatával, hogy ugyanis csak házas, gyerekes, példás családi életet élő ember taníthasson erkölcstant szeptembertől, amikortól ugye kötelező lesz a tantárgy az általános iskolák első és ötödik osztályában. Nézem itt liberálisaink reakcióit, a Facebookon, például, és csak képedek. Most vagy remekül terelik el a gyanút, vagy tényleg nem értik, nem tudják. Ebből azt a szomorú következtetést kellene levonnom, hogy egyik libsi ismerősöm sincs magas rangban a szabadkőműves szalonban, hogy a nagymester őket már be sem avatja zseniális terveibe, akcióiba. O tempora, o mores!

Liberálisaink ugyanis háborognak. Hogy micsoda ókonzervatív, gyöpös elképzelés már ez.

Ugyanezeknek a liberálisainknak eközben mi is a legnagyobb bajuk az erkölcstan bevezetésével? Hát az, hogy nyilván burkolt hittan lesz az, hogy ilyen ravasz módszerrel, észrevétlenül kever majd szenteltvizet a nebulók kólájába ez a megátalkodott keresztény kurzus. A végén még papok beszélnek majd erkölcsről a romlatlan kicsiknek...

Erre jön a segítség, ők viszont nemhogy hálásak lennének – észre sem veszik. Pedig a nagymester csapatai láthatólag elfoglalták a szülői szerveződést. Csak az lehessen etikatanár, aki házas, akinek gyereke van? Hát mije nincs éppen a katolikus papnak? Na ugye! Katolikus pap tehát a szülői szervezet szerint nem méltó arra, hogy erkölcsről beszéljen gyerekeknek, hiszen nincsen neki neje. Mégis mi ez, ha nem jól álcázott, ám kőkemény egyházellenes, liberális előrenyomulás az erkölcstan biztos egyháziatlanítása céljából?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2013. február 22. 12:51
Ha azt akarnám ,hogy a gyerekem hitbuzi legyen akkor valószínű egyházi iskolába íratnám,azért vannak.Semmi keresnivalójuk nincs"normális"iskoláknak még a környékén sem.
vigyor
2013. február 22. 12:47
Nem nagyon értem a cikket, az erkölcstan óra nem azoknak a gyerekeknek van, akik szülei nem akarják, hogy a gyerekük hittanra járjon? Akkor miért is kéne eltűrniük, hogy valaki "észrevétlenül kever majd szenteltvizet a nebulók kólájába" ...
liberálzöld.
2013. február 20. 17:57
- Stumpf András egy hülye. - Az egyház (mindegyik) maradjon a hívei körében és takarodjon az állami szférától. - A pap beszéljen erkölcsről a buzeráns csapatának, vagy a titokban kurogatott csajoknak. - A papok nézik a legtöbb pornófilmet és újságot. Bár ez nem minden, de ennyi elég is.
Krombacher
2013. február 20. 17:27
Németországban a vallásoktatás a Grundgesetz -ben ( Alaptörvény) van. http://de.wikipedia.org/wiki/Religionsunterricht_in_Deutschland Amennyiben kisiskolásoknál a szülő nem kéri írásban a felmentést, abban az esetben a gyermeknek kötelező azon résztvenni. Amikor a tanuló betöltötte a 14. életévet, akkor joga van a legtöbb német tartományban lemondani a részvételi kötelezettségét. Tehát, az Alaptörvényben van, hogy az állam köteles a vallástanítást biztosítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!