Ez lenne a remény gazdaságpolitikája?

2013. február 20. 07:26

Bajnai és Oszkó itt szónokolnak a tisztességes, korrekt, szakmai programokról, és mit tudnak felmutatni? Ugyanazt a semmit, amit eddig is mindenki többé-kevésbé képes volt letenni az asztalra.

2013. február 20. 07:26
Szalai Ervin
Publius

„Mindössze hétfőig kellett várni gazdaságpolitikai programjuk (Vagy vitairatuk? Dolgozatuk? Munkaanyaguk, mozgalmuk, kiskacsájuk, civil szervezetük? Tudom, hogy a konferencián nagyban szabadkoztak, hogy ez nem is az igazi nagy program, mert az majd a szuper társadalmi egyeztetés szoknyája alól fog előugrani, de az Isten szerelmére a honlapon az van, hogy program, szóval tessék vállalni, hogy program...) prezentálására, amiről elöljáróban annyit mondanék el, hogy egy hanyagul összecsapott, ízléstelenül illusztrált közhelyszótár, ami a legtöbb helyen nemhogy számokat, de még a tervezett intézkedések normális felsorolását sem tartalmazza.

Most komolyan, olvassátok csak el! A »jó kormányzásról« szóló rész (57-75. dia) előtt van egy kicsit sem unalmas »Istenkém, hogy süllyedhettünk idáig?!« zsolozsmázás, utána pedig - és ezen a parasztvakításon, nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek - hiperkomoly »makrogazdasági előrejelzés« található. Hogy miért nevetséges az egész? Mert egyszerűen nem derül ki, mégis miből számoltak: a tervezett intézkedések szinte kizárólag inkább elérendő célok, jól hangzó jelszavak, mintsem konkrét programpontok. 

(...)

Ami igazán dühít, hogy a Haza és haladásnál sürög-forog szinte minden nem fideszes szakértő, az összes nagykoponya hozzájuk dolgozik be, Bajnai és Oszkó itt szónokolnak a tisztességes, korrekt, szakmai programokról, és mit tudnak felmutatni? Ugyanazt a semmit, amit eddig is mindenki többé-kevésbé képes volt letenni az asztalra. És ez bizony gáz. Atomgáz. Még ha azt is írják a borítóra, hogy 2013 február.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. február 20. 13:24
Ervinke,miért nem olyanhoz szólsz hozzá,amihez konyítasz is egy ici-picit?
slomovicz
2013. február 20. 12:02
Lehet itt a vörösnáciknak bármit is összehazudozni, az elért "eredményeik" magukért beszélnek. És itt nem segit a baloldalhoz való "hűség" sem.Nincs "baloldali gázszámla." Húsz éven keresztül - egész uralkodásuk alatt - nem jutott az ország egy tapodtat sem előre! takarodjana végleg el a politikából! Bárkit- de ezeket soha többé!
racer
2013. február 20. 11:20
Minek ide program? A profik szerint csak a következő közhelyek kellenek, csak úgy konkrétumok nélkül: "a bizalom helyreállítása, a tőkebeáramlás ösztönzése, eu-barát integrációs politika, a leszakadó néprétegek támogatása a segélyezésen keresztül, a gazdagok (azaz mindenki ezer euró bruttó felett) durva megadóztatása, blablabla...." Na, de ugyanezek, ugyanezzel a maszlaggal nem értek el semmi pozitívat majdnem két évtized alatt.
Barnabox
2013. február 20. 11:05
Ez a Szalai Ervin elég sutyerák szöveget (kritikát) nyomott el! Ez a program indításnak nem rossz, különösen a diagnózis része, persze sztem ebben is vannak hiányosságok! Pld: a gazdaság struktúrális problémáit nem tisztázza, ergó nem is lehet megfelelő therápiát sem előrevetíteni! A jövőkép természetesen (túl)optimista! (milyen is legyen!) A célok támogathatók, az ehhez vezető vektorokra kiváncsi lennék! Minden korábbi kormány a hagzatos célok után bebukott, amikor a megvalósításra került a sor! A Fidesznek milyen programja volt 2010-ben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!