Kiemelt honorárium

2013. február 05. 10:40

A cinizmusnak, a szakmai hozzá nem értésnek és a dilettantizmusnak ezt a keverékét nem is tudom, hogyan értékeljem. Elég, ha a Heti Válasz tudja: írásonként huszonötezer forinttal.

2013. február 05. 10:40
Szele Tamás
Gépnarancs

Miniszter uram, sőt, bocsánat, Csúcsminiszter uram (ez valami olyan fokozás lehet, mint a generálisból a generalisszimusz), adnék én egy tanácsot. Még Magára is ráfér a szerencse, rendezzünk egy találkozót. Részt fog venni azon egyfelől Kegyelmességed, másfelől meg egy csomó csődközelben tántorgó vagy már be is fuccsolt vállalkozó, jópár kilakoltatott devizahiteles, nagyszámú éhező értelmiségi és művész és ezeken felül rengeteg munkanélküli. Ők Önt pont úgy fogják megragadni, ha csak a közelébe kerülnek, amint Ön tanácsolta, és olyan lehetőségeket nyitnak meg becses személye előtt, amikről még csak nem is ábrándozott soha.

Ön boldog lesz. Sokan fogják megfogadni értékes útmutatásait. Igaz, boldogsága még olyan rövid ideig sem fog tartani, hogy megírhassa a Heti Válaszba, de az a néhány felhőtlen pillanat – higgyen nekem – megéri.

A cinizmusnak, a szakmai hozzá nem értésnek és az újságírói dilettantizmusnak ezt a keverékét nem is tudom, hogyan értékeljem. Hát, hiszen elég, ha a Heti Válasz tudja: írásonként huszonötezer forinttal. Most már legalább pontosan tudjuk, mennyit ér az, ami semmit sem ér. Sajtószakmai szempontból legalábbis. A többit meg becsüljék fel a közgazdászok, de tőlük sem sok jót hallottam eddig erről a túlfizetett kollégáról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gereb6
2014. november 28. 22:24
"Mielőtt valaki megkérdezné, elmondom magam, mennyit kapok én ezekért a napi jegyzetekért a Gépnarancstól. Egy büdös vasat sem." Azért egy kevés jön... "Nyilván, az ember nem lehet léha és könnyelmű, ha akkora összeg hull az ölébe, amiből egy tisztességes vendéglőben nemhogy előétel, de még egy desszert vagy kávé is alig jönne ki. Terveztem én, bölcsen, miként Noé, mire lehet, mire nem. Amúgy is elfogy… de osszuk be, míg van mit. Bárkára alig, de élelemre annál több, dohányra mindenképp, kicsi sörre.., teli volt a tarisznyám, mikor a sarki kocsmába értem." (Szele Tamás)
nyugalmazott tanár
2014. november 28. 22:23
"A cinizmusnak, a szakmai hozzá nem értésnek és a dilettantizmusnak ezt a keverékét nem is tudom, hogyan értékeljem." Ne értékelje sehogy. Hagyja abba! Most.
luga
2013. február 06. 09:55
Évek óta ír ott Matolcsy. Nem csodálom, hogy helyette nem ezt az urat bízták meg gazdasági témák írásával.
balbako_
2013. február 06. 09:55
Ezek szerint nem tetszett a gépnarancsnak. Egyáltalán elolvasta, mert ezeknek a libsiknek van egy mit nem szeretünk listája és azt ostorozzák reggeltől estig, de olvasni? Azt nem szeretnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!