Mi lesz az Indexszel Mészáros Zsófi után?

2013. február 22. 12:35

Búbánatos kalaplengetés az előtt a csodálatos közösségi teljesítmény előtt, ami az Index, és amiben két embernek, Mészáros Zsófinak és Uj Péternek mindenkinél nagyobb szerepe volt.

2013. február 22. 12:35
Szily László
Szily László
Cink

Misztikus képesség, ha valaki úgy tud kordában tartani ötven, félig gyerekkorban rekedt, szemtelenségre, beszólásra és indiszkrécióra kondicionált csimpánzt indexest, hogy nemhogy soha nem kell felemelnie a hangját, de egyáltalán, a szó hagyományos értelmében ritkán kell főnökösködnie, a szeretet mellett mégis mindenki tiszteli is.

Nagyjából egyidőben kerültünk 2000-ben az Indexhez, a politika rovatba. Pár hét telt el, amikor Zappe rovatvezető mint a nagyon ritka gyakorlott újságírók egyikét, megkérdezett, hogy szerintem milyen a Zsófi gyakornok, merthogy akkor már írtunk pár közös cikket is. »Kurva jó« – mondtam mély szakmaisággal, aztán a helyzet a következő ével során csak tovább fokozódott.

Mielőtt könnyekben törnék ki Zsófi sírja előtt állva, ez nem egy nekrológ, hanem kicsit búbánatos kalaplengetés az előtt a csodálatos közösségi teljesítmény előtt, ami az Index, és amiben két embernek, Mészáros Zsófinak és Uj Péternek mindenkinél nagyobb szerepe volt. Uj Péter szórakoztatóan motyogott, firkálgatás meg íróasztalfarigcsálás közben valahogy kitalálta, hogy mi lesz a menő a következő pár évben, és mellékesen megmutatta, hogy milyen fergeteges dolgokra lehetünk képesek, ha használjuk az agyunkat és bízunk az ötleteinkben. Zsófi pedig mindebből fanatikusan dolgozó szerkesztőséget, nem kevésbé fanatikusan együttbulizó baráti társaságot, működő szervezetet és a magyar sajtóban egészen egyedülálló lapot csinált.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. február 25. 15:57
Ez a Cink nevű "felület", ahová Szily távozott az Indexből, a szokásosnál is színvonaltalanabb. Hogy az Index-szelel mi lesz, én nem tudhatom ( de nem is érdekel)
heep
2013. február 25. 15:57
Rossz posztot választottál. Menj át a Körmendy cikkére. Ott megtalálhatod a szívednek oly kedves libsi hibbantakat. A tőlük megszokott "magas" színvonalon hányja az epét kidon, zokni. Meg gondolom (nálam már nem látszanak) 6qwasyx, pikkpakk, narancsalbi, Carlos is.
Selamat
2013. február 25. 15:55
Az index egyre rosszabb, és egyre láthatóbban elkötelezett a ballibsik felé. Igaz, változóan. Hol az egyik felé, hogy a másik felé. Hogy ne legyen unalmas. Hová megy ma egy újabb indexes főszerkesztő? Az összes ballibsi lap, meg online szerencsétlenkedésük haldoklik. Sehol nem fogják felszivni. Vagy beállna a Stop-hoz 23-ik firkásznak, hogy nedvesen szétváló akármikről irogasson naphosszat? Biztos, hogy önszántából állt fel a hölgy a székéből? Amúgy egy másodpercre sem izgat, csak úgy elgondolkodtam a dologról.
citizen queen
2013. február 25. 15:55
„félig gyerekkorban rekedt, szemtelenségre, beszólásra és indiszkrécióra kondicionált csimpánz” És aztán pont ezek sírnak a leghangosabban, meg játsszák az érzékeny lelkületű úriembert, amikor az általuk használt jópofiskodó, jajdemenőnek képzelt vulgáris szófordulatok máshol is felütik a fejüket. Lásd ÚP minapi sirámát a hök-lista kapcsán. Nagyon hiteles tőle, mit ne mondjak. Bár nyilván nem a stílus zavarta, az ismerős neki, hanem az, hogy a kiskedvenceikről írtak így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!