Érdekszövetség

2013. február 02. 10:54

Gyurcsány Ferenc szavának a súlya ma már nem igazán mérhető. Hatalmas átéléssel elmondott ő már mindent és annak az ellenkezőjét is.

2013. február 02. 10:54
Villányi Károly
MNO

„Tény, 2008-ban Laborc Sándor, a Gyurcsány-kormány polgári kémelhárításának a főigazgatója és Portik Tamás, a hazai alvilág egyik feltételezett irányítója személyes tárgyalásokba kezdett. Legalább kétszer találkoztak, először egy pesti, majd egy budai étteremben. Az egyeztetések végül alkuhoz vezettek. Az olajbűnözésből milliárdokat bezsebelő, így a hazai éjszakai életben meghatározó szerephez jutó egykori Energol-vezér azt vállalta, hogy információkat gyűjt a Fidesz politikusairól. Cserébe néhány – szerinte korrupt – rendőr elmozdítását kérte.

A szóbeli megállapodás tehát létrejött. Az alvilág a szocialisták mellé állt. Az akció azonban a jelek szerint kudarcot vallott. 2010-ben a Fidesz kétharmados győzelmet aratott az országgyűlési választásokon, Portik Tamás pedig rács mögé került. A szocialista kormányok alatt zavartalanul üzletelő férfit tavaly augusztusban a terrorelhárítók vették őrizetbe abban a házban, amely korábban Gyárfás Tamásé volt. Portikot jelenleg több, az 1990-es években elkövetett leszámolással, gyilkossággal összefüggésben felbujtással gyanúsítják.

A történtek résztvevői természetesen tagadnak és perrel fenyegetnek. A Portik–Laborc-találkozókról azonban hangfelvételek készültek, amelyek a polgári titkosszolgálatok birtokában vannak. Ezek nyilvánosságra hozása pedig a magyar demokrácia elemi érdeke. Minden állampolgárnak joga van ugyanis megtudni, hogy a korábbi végrehajtó hatalom milyen eszközökkel próbálta befolyásolni a hazai politikai közéletet, a választások eredményét. Ebben az ügyben nincs helye mismásolásnak. Ebben az ügyben nincs hova hátrálni. A történtek minden mozzanatát fel kell deríteni, résztvevőit pedig – amennyiben van rá büntetőjogi lehetőség – felelősségre kell vonni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. február 03. 15:11
Beindult a lájkkommandó... Tényleg, baloskák: hogy fizetnek ezér'?
Ászok
2013. február 02. 22:43
Hát ha emlékezetem nem csal már 97-körül is volt egy a Fidesz megfigyeléséről szóló kacsa. Megnyerték a választásokat ennyiben elérte célját ugyan a valósághoz semmi köze nem volt. Ma már meg sem lepődöm ,hogy a rezsim machinátorai megint előhozakodnak egy lerágott de megint újracsomagolt gittel.
dönci5
2013. február 02. 18:18
elmondott ő már mindent és annak az ellenkezőjét is. Nem tetszett összetéveszteni valakivel? Valami Orbán nevűvel.
G. Pantyelejevics
2013. február 02. 15:20
"Gyurcsány Ferenc szavának a súlya ma már nem igazán mérhető. Hatalmas átéléssel elmondott ő már mindent és annak az ellenkezőjét is" Igaz-e? Részben. Szavának "súlya" valóban megsínylette, hogy túl soka mondott. A "mindent és ellenkezőjé" viszont erős túlzás. Sok kérdésben konzekvensnek ismerhette meg az ember. "Orbán Viktor szavának a súlya ma már nem igazán mérhető. Hatalmas átéléssel elmondott ő már mindent és annak az ellenkezőjét is" Ugye milyen izgalmas egy ilyen apró csere? Megállja így a helyét a mondat? Meg bizony! Még Gyurcsánynál is jobban. Hisz Orbánnál több forgást, szélkakaskodást a magyar politika elmúlt 2 évtizedében senki nem művelt. ergo ilyet leírni a pártlapban, igen szép öntökönrúgás. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!