Az információ forradalma

2013. március 16. 14:00

Az országban 6 milliónál többen használjuk az internetet, nemcsak szórakozni, hanem informálódni. Ezt az igényt kell, kellene a hivatalos szerveknek is kielégíteni.

2013. március 16. 14:00
Berényi Konrád
Onlinemarketing blog

„A Facebook és a blogok működnek. Miközben az állami tájékoztatás mindössze egy sms-re volt képes, addig a közösség elég ügyesen megoldotta az információs láncot. A Facebook mindenre alkalmassá vált: segítségkérésre, segítség adásra, képek megosztására, vélemények írására. Van ebben az országban egy olyan alternatív média, ami működik, és az emberek működtetik.

És van egy hivatalos média és van egy kormányzat, amelyik ezt a médiát nem látja, és így nem is használja. Nagyon tanulságos, hogy lassan a közhivataloknak is kellene közösségi média stratégia. Lassan elvárás, minimális elvárás, hogy a minisztériumok, a katasztrófavédelem, a mentők, a tűzoltók ott legyenek a közösségi médiában: ne csak egy kvázi statikus, sajtóközleményeket közreadó Facebook oldaluk legyen, hanem egy működő csatornájuk szakértővel, felelőssel és így tovább.

Mert mennyivel egyszerűbb lenne az információkat az erre (adópénzből) fenntartott hivatalok, szervezetek eszközein megosztani, és nem a közösség által készített, alapvetően megbízhatatlan helyeken? Egy Google Docs, egy Google Maps alapú szolgáltatás, egy-egy civil vagy céges Facebook oldal most az információs csomópont, és nem a Belügyminisztérium weboldala, nem a Katasztrófavédelem Facebook oldala.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 18. 11:23
"ÁLLAMI FÉSZBUKOT!" te szerencsétlen hülye
blumen
2013. március 17. 07:38
Valóban kellemes mellékhatás az ilyen jellegű tájékoztatás a közösségi oldalakon.Ez igaz.DE mi az igazi cél?Ott szerepel a neved alatt: ONLINEMARKETING!A milliók nem is sejtik,hogy a közösségi oldalakra feltett személyes hiradások alapján a hozzáértők mennyi pénzt keresnek meg.A felrakott információkért meg nem fizet nekik senki,mág egy napi internet költséget sem!Na most lehet kutyapicsázni.Az egész szemfényvesztés,semmi köze a fontos,életünket napi szinten meghatározó tudáshoz.Erre már más országokban kezdenek ráébredni,ideje lenne otthon is!
narmer
2013. március 16. 17:11
Az a rohadt kormány.A Fácsé tényleg hasznos ,tegnap hívott valaki,hogy ott olvasta,mit szólok hozzá, hogy B52-esek szállnak le TASZÁRON,amerikai élelmiszer segély csomagokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!