Néma jegybanknak ki érti a szavát?

2013. március 26. 09:10

Realistának tekinthető, hogy Matolcsy döntéseit mostantól nem indokolja, hiszen még minisztersége idejéből származó indoklásai a jó irányú intézkedések elfogadottságát is képesek voltak lerombolni.

2013. március 26. 09:10
Gerőcs Tamás
Napi Gazdaság

„Szinte érthetetlen, hogy egy új ember a jegybank élén ezzel az aprónak tűnő lépéssel szembe megy a jó nemzetközi gyakorlattal. Az már csak hab a tortán, hogy ez az ember régi-új, mégpedig nem jó értelemben. Eddigi gyakorlata során még amikor jót akart, sem ért el egyvalamit: bizalmat meghatározó gazdasági körökben nem szerzett.

Valószínűleg ennek tükrében mondta parlamenti meghallgatásán, hogy nyitottabbá akarja tenni a jegybanki működést, szeretné visszaszerezni a bizalmat. E szempontból realistának tekinthető a felismerés, hogy döntéseit mostantól nem indokolja, hiszen még minisztersége idejéből származó indoklásai a jó irányú intézkedések elfogadottságát is képesek voltak lerombolni.

Ha jó döntéseket hoznak az MT-ben, akkor valóban felesleges az indoklás. Amennyiben az érthetetlen unortodoxia veti meg itt is a lábát, úgy a nyilvános tájékoztatás elmaradása csak a döntéshozó saját döntéseibe vetett bizalmának gyengeségével és a nyilvánossággal szembeni ellenszenvével magyarázható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. március 26. 13:52
Egy pénzintézetnek vannak üzleti titkai. Nem jó, ha az elnöke arra játszik, hogy minél többet eláruljon. Simor sem volt az a beszédes elnök és ezt nem rótták fel neki hibájául.
tunde04
2013. március 26. 13:30
ez egy tegnapi hír és a vg.hu úgy hozta le, h az Origó értesülése szerint, Matolcsy nem tart sajtótájékoztatást a kamatdöntések után. Egyébként ha valóban így lesz, akkor ezt nem tartom helyes döntésnek, hiszen a forint így is oly sérülékeny fizetőeszköz. a döntést pedig megfelelő kommunikációval kell a piac felé jelezni. ha már egyszer attól a rohadt piactól függünk és nem magunktól.
balbako_
2013. március 26. 12:53
Most éppen nincs rajta sapka. Nyilván van a fiókban egy másik cikk is, amelyik nehezményezi, hogy Matolcsy, mint jegybank elnök kommentálja a döntéseit. Istenem de kurva unalmas ez már!
tarackos
2013. március 26. 12:12
"Néma jegybanknak ki érti a szavát?" Nem arra kell figyelni amit mondanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!