Elhunyt Hugo Chavez, Venezuela szocialista elnöke

2013. március 06. 09:30

Minden, társadalmi igazságért, egyenlőségért és szabadságért küzdő forradalmár számára jelkép. Öröksége mindig élni fog!

2013. március 06. 09:30
Magyarországi Munkáspárt 2006

„A Munkáspárt 2006-ot mély megrendüléssel érte, hogy a latin-amerikai forradalom egyik legnagyobb alakja, Hugo Chavez elnök hosszú betegés után elhunyt.

Életét az óriási szociális nyomorban élő Venezuela népének szentelte, de óriási hatással volt a térség forradalmi mozgalmaira is.

A Chavez vezette széles baloldali koalíciót demokratikus úton választották meg, elnöksége alatt számos alkalommal tartottak népszavazást, többek között az ország új alkotmányáról, kiszélesítve ezzel a demokráciát és növelve az emberek jólétét.

Chavez elnökésge alatt számos gazdasági szektort államosítottak, ezzel az ország bevételeit nem egy szűk réteg bitorolta, hanem a lakosság többségének jólétére fordították.

Jelentősen csökkent a bűnözés, mindenkire kiterjedő egészségügyi rendszert vezettek be - kubai orvosi missziók segítségével -, csökkent az analfabetizmus, családok százezrei juthattak lakáshoz, a szegények életszínvonala jelentősen emelkedett.

Az Egyesült Államok által is támogatott reakciós körök számos alkalommal próbálták puccsal elmozdítani, 2002 áprilisában saját népe szabadította ki a puccsisták fogságból.

Minden, társadalmi igazságért, egyenlőségért és szabadságért küzdő forradalmár számára jelkép. Öröksége mindig élni fog!
Hugo Chavez ötvennyolc éves volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hogyisvan
2013. március 06. 14:40
Erről már lemaradt az MKP, hiszen Ch. módszereit már régen lenyúlta a Kedves Vezető!
Soma
2013. március 06. 13:26
Kinek a pap, kinek a papné. Nyugodjék békében, majd az utókor eldönti, mije is volt Chavez Venezuelának.
maxval
2013. március 06. 12:54
Meghalt Venezuela Orbánja, oda az igazság!
Feketeleves
2013. március 06. 11:43
Olyannyira csökkent a bűnözés, hogy Caracas jelenleg a világ 6.(!) legveszélyesebb városa!Venezuelában pedig még Dél-Amerikai mércével mérve is borzalmas a közbiztonság.... Hagyjuk már ezt az egekig mgasztaló dumát.Egy populista diktátor volt.A hazai komcsik meg vmi világforradalmárt látnak benne.Én azt mondom: Nem kár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!