A 2/3 nem jelent korlátlan hatalmat

2013. március 18. 13:56

Így például Sz. F. véletlenül odaítélt Táncsics Díját sem tudja, bármennyire szeretné is, visszavonni. Ez az alkotmányosság velejárója.

2013. március 18. 13:56
Majtényi László
Facebook

A 2/3 nem jelent korlátlan hatalmat. Így például Sz. F. véletlenül odaítélt Táncsics Díját sem tudja, bármennyire szeretné is, visszavonni. Ez az alkotmányosság velejárója.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerecsen
2013. március 19. 22:54
Ne aggódj, sőt örülj! Majtényi a ballib szellemi elitjéhez tartozik. Születésétől nem tartozott hozzánk! Hál'Istennek...!
OberEnnsinnen
2013. március 19. 22:54
Egy volt ombudsmantól talán elvárható lenne: megtudjuk tőle, mit ért ő maga korlátlan hatalmon. Az első éjszaka jogát? Áristomok alkalmazását a felségárulásban elítéltekkel szemben? Munkatáborok létrehozását? Kitelepítéseket, otthonok elvételét? Vagy alkotmányozó többséggel több mint 60 éves bolsevista alkotmányt lecserélni? Egy ország veszteségeinek minimalizálását? E veszteségek ismétlésének törvényi tilalmát? Ezek - a Majtényi-félék - lennének a mi szellemi elitjeink? Ez irtózatos.
nemormester
2013. március 19. 16:10
A 2/3 nem korlátlan hatalom. De a neked korlátlan vétójogod van a kitüntetések odaítélésében, a törvényhozásban. Olyan nem lehet, hogy valami ellenetekre történhessen. Akkor minek is tartunk választásokat? Ti ugyis megmondátok mit kell és mit tilos tennünk.
balbako_
2013. március 19. 09:15
Inkább a maga feje kuka, mert az érveket nem képes befogadni a szemét meg benne marad. Az alkotmányozás peremfeltétele a 2/3-os parlamenti többség. Nem csak itt máshol is. Most bele akarnak szuszakolni további feltételeket is, amelyek sehol nem szerepelnek. (Többpárti egyetértés, népszavazás stb). Ez a 2/3 az előző Alkotmányban is benne volt, a mostaniban is. Akkor mi a franc baja van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!