És ezután mi lesz, drága jobbosok?

2013. március 13. 09:41

Mondjátok, ha komolyan veszitek, amiket most leírtatok, mit kerestek ti még ott?

2013. március 13. 09:41
Papp László Tamás
hvg.hu

„Először is nehéz az összes kritikust lebérretegőzni, például a néhai köztársaság egykori elnökét Sólyom Lászlót, aki kemény bírálatot gyakorolt az alkotmánymódosítás miatt. Morgolódott egy sort a Konzervatórium nevű blog szerzőpárosa, Ablonczy Bálint a Heti Válaszban meg egyenesen a parlamenti többség realitásérzékét kérdőjelezte meg.

legegyértelműbben Lakner Dávid fogalmazott a Mandineren: »…Schmitt Pál lemondásának szükségességében ki tudott alakulni (egy amúgy üdvözlendő) egység, addig az annál sokkal fontosabb ügyben a jobboldal egy része vagy hallgat, vagy inkább a baloldal 2006-os taktikáját választja: a tiltakozókon és a tiltakozásokon köszörüli a nyelvét« – mondja ki azt, amit e cikk is észrevételez fentebb. »…Sólyom Lászlón kívül szinte a teljes jobboldal hallgat, és a volt államfő is csak a Népszabadságban tudja publikálni az alkotmánymódosítást elítélő véleményét« - folytatja ő.

Derék, és most mindegy, hogy időben jöttek vagy elkésettek ezek a reakciók. (...)

Nem beszélve arról, hogy, ha valami miatt ezt a módosítást levették volna a napirendről, attól még az alaptörvénnyel minden rendben lenne? Úgy már összeegyeztethető a konzervatív eszményekkel a forradalmi retorika, a szociális demagógia, a nem leszünk gyarmat Európa-ellenessége, a lojális káderek mindenhová beültetése, a piac- és tőke elleni izgatás, a giccskultusz? Mondjátok, ha komolyan veszitek, amiket most leírtatok, mit kerestek ti még ott?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes.2
2013. március 13. 13:43
A nemzetiek nem véletlenül örökös vesztesek,sem erkölcseik sem kultúrájuk.Most hagyták,hogy meghekkelje a jobboldalt ez a liberálszélkakas narancsmaffia!
Akitlosz
2013. március 13. 13:25
Sólyom László mint jobb oldal ... Na hiszen! Szili Katalinhoz képest volt csupán jobb oldal. Amúgy bűnös a magyar rendszerváltás kisiklatásában, s abban is, hogy hatáskörével visszaélve a fejében sem létező láthatatlan alkotmányra hivatkozott hozatott alkotmánybírósági döntéseket.
RAMBO
2013. március 13. 13:12
És mi lesz a belgákkal?
DaruváriD
2013. március 13. 13:12
Ezek a remek "újságírók" miért szeretik letegezni penetráns hangvételben azt aki nem azt szereti amit ők? A véleményszabadság csak a tegeződő alakokra érvényes? "Úgy gyűlölöm azokat, akik nem olyan toleránsak, mint én".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!