Nyilatkozni kell!

2013. március 14. 11:35

Áder János aláírja, mert ez a kötelessége. A történet idáig szerintem korrekt – bocsánat Sólyom úr – de az már egyáltalán nem korrekt, hogy a hétfői ígéretével és államfői kötelességével szemben, egy szóval nem foglal állást.

2013. március 14. 11:35
Szalai Ervin
Publius

„Áder János aláírja, mert ez a kötelessége. A történet idáig szerintem korrekt – bocsánat Sólyom úr – de az már egyáltalán nem korrekt, hogy a hétfői ígéretével és államfői kötelességével szemben, egy szóval nem foglal állást.

»Egyértelmű alkotmányos kötelezettségem, hogy az alkotmánymódosítást aláírjam és kihirdessem. Függetlenül attól, hogy a módosítás kinek az ízlésével találkozik, és függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekem, vagy sem.«

Értem, függetlenül attól. Ennyi?! Hát ezt komolyan nem hiszem el... Egy ilyen horderejű kérdésnél nemhogy illett volna érdemben megszólalni, egyenesen ez lett volna a kötelessége: nem kell Török Gábornak lenni ahhoz, hogy az ember tisztán lássa, a negyedik alkotmánymódosítással kialakult helyzet még hosszú évekig lesz politikai csatározások alapja (ún. »törésvonal«), ami veszélyezteti például a nemzet egységét vagy éppen az államszervezet demokratikus működését. És minderre nem mondani semmit?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2013. március 14. 15:43
Pubikám, nem tartozik nektek senki beszámolóval!
1istvan
2013. március 14. 15:15
törésvonal... megszoktátok a médiatörvényt, hogy alkotmányoz a 2/3, hogy nem kell pillanatnyilag imf meg eb segítség, hogy adóznak a bankok, a multik, stb stb... hozzászoktok ehhez is. gyorsan.
catalina9
2013. március 14. 14:48
Szalai Ervin http://publius.blog.hu/ [Hozzászóló kiszűrése] 2013. március 14. 13:36 @catalina9 Egyrészt a legfőbb elvárás, hogy egyáltalán nyilatkozzon valamit érdemben: ő mint a demokrácia őre, nemzeti egység megtestesítője lát-e problémát, avagy nem." És miért kéne ezt tennie? "Másrészt személyesen nekem az tetszene a legjobban, ha ő maga kezdeményezne egy olyan alkotmánymódosítást, amiben a nem elvakult fideszesek és a józan ellenzékiek is ki tudnának egyezni." Garantáltan lenne mindig valaki aki nem tudna kiegyezni, éppen ezért állította le annó Horn Gyula az akkori SZDSZ vehemens, de mára már letagadott alkotmányozási szándékát. Ki minősítené, hogy melyik fideszes nem elvakult, és melyik ellenzéki józan? Erre van a parlament, ahol a nép által választott képviselők szavaznak. " Ezzel is átvágva az alkotmányon való egymásnak feszülést, ahol folyamatosan megkérdőjelezik az alkotmányos rendet hol innen, hol onnan. " Nyugodtan lehet feszülni, nincs ezzel semmi baj. Vannak erre hivatásos feszülők, akik most a "demokratikus ellenzék" köpenyébe csavarván magukat próbálják a saját és megbítóik érdekét képviselni, Verhofstadt, Cohn Bendit, Swoboda internacionalista támogatásával.
disfear
2013. március 14. 13:06
Egyébként akármilyen oldalon állunk is, tényleg nem lenne jó ha megmondaná, hogy szerinte milyen az alkotmánymódosítás? Ha egyetért vele: elmondhatná higgadtan, és HÁTHA ettől csillapodnának kedélyek. Ha nem ért vele egyet: elmondaná a kételyeit, és hogy ennek ellenére miért NEM jelenti a diktatúra kezdetét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!